Digitale Toegankelijkheid maatwerktraining voor Inergy!

Delen
Delen
Delen
Delen
Delen

Inergy

Inergy is een full-service organisatie die zich dagelijks bezighoudt met performance management, data analyse en business intelligence. Daarmee helpen zij commerciële organisaties en overheidsinstanties meer rendement te halen uit hun core business en bedrijfsprocessen. Dit doen zij door nieuwe inzichten te genereren uit informatie waarover hun klanten al beschikken. En door slimmer om te gaan met alle beschikbare data, kunnen Inergy klanten in de toekomst beter gaan presteren. In essentie komt het erop neer dat Inergy zijn klanten helpt om sneller en flexibeler te reageren op veranderingen in de markt. Noemenswaardig: de software die Inergy aanbiedt zijn altijd in lijn met de meest effectieve technologieën van het moment.

Scope

Op 1 juli 2018 heeft de Nederlandse overheid het “tijdelijke besluit digitale toegankelijkheid” genomen. Hiermee werd het voor alle Nederlandse overheidsinstanties verplicht om de toegankelijkheid van hun websites en apps te verhogen. Daarom verlangen overheidsinstanties van hun partners dat zij de spelregels rondom digitale toegankelijkheid (WCAG) kennen en kunnen toepassen op allerlei online uitingen. Wanneer de partners geen maatregelen nemen om hieraan te voldoen, dan is het voor deze partners vaak niet meer mogelijk om zich in te schrijven op overheidsaanbestedingen. Aangezien Inergy onder andere voor de overheid werkt, was het noodzakelijk dat de developers van Inergy werden geschoold rondom digitale Toegankelijkheid, accessibility en de WCAG 2.1 richtlijnen. 

Maatwerktraining Digitale Toegankelijkheid (WCAG 2.1 & Accessibility)

Global Training heeft op basis van de behoeften en wensen van Inergy een 2,5-daagse maatwerktraining Digitale Toegankelijkheid voor een 9-tal developers georganiseerd. Tijdens deze maatwerktraining Digitale Toegankelijkheid was het onze insteek om de developers van Inergy specifieke kennis en vaardigheden rondom digitale toegankelijkheid en de WCAG 2.1 richtlijnen bij te gaan bijbrengen. Met deze opgedane kennis en vaardigheden kunnen de developers van Inergy namelijk 100% digitale toegankelijkheid waarborgen tijdens de ontwikkeling van bepaalde software. Uiteraard heeft Global Training deze maatwerktraining Digitale Toegankelijkheid daarom vanuit een development oogpunt verzorgd. In verband met het coronavirus heeft Inergy ervoor gekozen om deze maatwerktraining Digitale Toegankelijkheid (accessibility) op virtuele wijze te volgen. 

Leerdoelstellingen van de maatwerktraining Digitale Toegankelijkheid

  • Technische kennis en vaardigheden rondom digitale Toegankelijkheid, accessibility en de WCAG 2.1 richtlijnen vergroten
  • Basis testmethodieken (tools en screenreaders) leren kennen en toepassen. Hierbij zouden we bij de cursisten een basis leggen voor zelf testen
  • De developers van Inergy leren hoe zij tijdens de ontwikkelfase van software rekening kunnen houden met de eisen vanuit de WCAG 2.1.

Aangezien de developers van Inergy over basale kennis rondom digitale toegankelijkheid, accessibility en de WCAG 2.1 richtlijnen beschikten, is er besloten om tijdens de maatwerktraining WCAG 2.1 te starten met een grondige introductie rondom digitale toegankelijkheid, accessibility en de WCAG 2.1 richtlijnen. De tweede lesdag van de maatwerktraining Digitale Toegankelijkheid stond vooral in het teken van praktijkgericht oefenen.

Het praktijkgericht oefenen hebben we toegespitst op een echte case van Inergy. Zo hoeven de cursisten na de maatwerktraining Accessibility niet nogmaals dezelfde werkzaamheden uit te gaan voeren. En aangezien de cursisten deze werkzaamheden onder begeleiding van onze trainer digitale toegankelijkheid hebben uitgevoerd, wist Inergy ook zeker dat de werkzaamheden correct zijn uitgevoerd. Wat ons betreft een perfecte balans tussen enerzijds leren en anderzijds werk afkrijgen! Hieronder een impressie van de maatwerktraining Digitale Toegankelijkheid voor Inergy: 

Digitale Toegankelijkheid

WCAG 2.1 certificaten verdiend!

Met trots kunnen we zeggen dat alle 9 developers van Inergy hun praktijkopdrachten succesvol hebben afgerond. Daarmee hebben zij aangetoond dat zij over de juiste kennis en vaardigheden beschikken om in de toekomst de digitale toegankelijkheid van hun software te waarborgen. En daar doen wij het uiteraard ook voor! Daarnaast kunnen we met trots zeggen dat onze trainer met een 8,9 is beoordeeld!  

Cursus Digitale Toegankelijkheid bij Global Training volgen?

Wil jij ook de ins en outs rondom digitale toegankelijkheid, accessibility en de WCAG 2.1 richtlijnen kennen en toepassen? Volg dan de cursus Digitale Toegankelijkheid bij Global Training! Deze cursus Digitale Toegankelijkheid verschaft jou een uitstekende begripsvorming rondom digitale toegankelijkheid en de toepassing daarvan op allerlei online uitingen. Hierdoor sluit jij niemand meer uit, maar zorg je er voor dat iedereen optimaal gebruik kan maken van jouw diensten en producten. Dit alles leer je onder begeleiding van een specialist digitale toegankelijkheid. Samen bepalen jullie wat er nodig is om wel 100% digitale toegankelijkheid te realiseren. Aarzel niet langer en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder op weg! 

Meer lezen over Global Training maatwerkcursussen? Bekijk dan de maatwerktraining Digitale Toegankelijkheid bij Future Communication

Delen
Delen
Delen
Delen
Delen

Deskundig en persoonlijk advies aanvragen?

Op basis van uw huidige loopbaan en leerdoelen geven wij u graag persoonlijk advies. Laat uw gegevens achter en onze deskundige opleidingsadviseurs bellen u binnen 24 uur op om het persoonlijk advies te bespreken.

Een selectie van onze klanten

ING logo
KPN logo
Nationale Nederlanden logo
Ministerie van Defensie logo
Ziggo logo
Aegon logo

Opleidingsadvies nodig?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn op werkdagen tussen 09:00 t/m 17:00 uur telefonisch bereikbaar. U kunt ons bereiken door de “bel me terug” knop bovenaan deze pagina te gebruiken. Of neem contact met ons op via:

Studiegids ontvangen?

In de studiegids staat een overzicht van alle cursussen die Global Training aanbiedt. Vraag deze nu aan en ontvang alle opleidingsinformatie per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Updates & aanbiedingen

Meldt uzelf aan op onze nieuwsbrief en blijf daardoor op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.