Opleidingen en cursussen voor werkend Nederland

Veelgestelde vragen

Hieronder treft u de veelgestelde vragen aan die betrekking hebben op studeren bij Global Training. Staat uw vraag er niet bij? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt hiervoor de “bel me terug” knop bovenaan onze website gebruiken, ons mailen op info@globaltraining.nl of bellen naar 085 – 018 51 08.

Inschrijven en annuleren

Waar staan de exacte lesdagen en tijden van een cursus?

De exacte lesdagen en tijdstippen van een cursus kunt u achterhalen door eerst naar de gewenste cursus(pagina) te navigeren. Op de cursuspagina heeft u de mogelijkheid om uzelf via een groene button in te schrijven voor de cursus. Wanneer u op deze button klikt dan ziet u de exacte lesdagen en tijdstippen van uw cursus staan. Op deze pagina kunt u ook zeer eenvoudig een andere locatie en datum selecteren.

Word ik altijd toegelaten tot een cursus?

De kennis en ervaring waarover u moet beschikken om tot een cursus te worden toegelaten wordt bij de cursusbeschrijving aangegeven. Voldoet u niet aan deze voorwaarden dan wordt u niet toegelaten tot de cursus. Uw persoonlijke opleidingsadviseur zal tijdens het eerste kennismakingsgesprek uw voorkennis aan de hand van een gesprek toetsen. Twijfelt de opleidingsadviseur, dan zal één van onze docenten contact met u opnemen om een inventariserend gesprek te voeren. Aan de hand van deze gesprekken wordt bepaald of u over voldoende voorkennis beschikt en wel of niet aan de cursus kan deelnemen. Wanneer u aan een cursus deelneemt en niet beschikt over de juiste voorkennis, dan zult u de behandelde lesstof niet kunnen bijbenen. De cursus zal hierdoor niet aan uw verwachtingen voldoen. Bovendien zullen de overige deelnemers hinder aan uw deelname ondervinden.

Wilt u voordat u zichzelf voor een cursus inschrijft weten of u over de juiste voorkennis beschikt, neem dan contact op met één van onze deskundige opleidingsadviseurs. Gebruik hiervoor ons algemene telefoonnummer, stuur een mail naar info@globaltraining.nl of gebruik de bel me terug knop bovenaan deze pagina.

Kan ik mijn inschrijving tussentijds annuleren?

We verwijzen u graag naar artikel 5 van onze algemene voorwaarden.

Kan ik een module of cursus doorschuiven?

Wanneer u ziek bent of om andere redenen niet kan deelnemen aan bepaalde lesdagen, dan kunt u deze lesdagen uiteraard op een later moment inhalen. Let wel, u zal dan meedoen met een andere klas. Het is mogelijk dat de deelnemers in deze klas iets verder verder of iets achterlopen op uw klas. U kunt hier gedurende de cursus hinder aan ondervinden. Om deze reden wordt het afgeraden om modulen bewust door te schuiven naar de toekomst. In het geval van overmacht kunt u hier uiteraard niets aandoen.

Startgarantie

Wat houdt de startgarantie in?

Op alle door Global Training aangeboden cursussen is de startgarantie van toepassing en worden gegarandeerd verzorgd. Mocht een cursus waaraan u zou deelnemen niet het minimale aantal deelnemers hebben bereikt, dan bieden we u een kosteloze upgrade naar maatwerktraining aan. Bij een maatwerktraining zorgen wij ervoor dat onze vakkundige docent op een door u aangewezen locatie en datum langskomt om een gepersonaliseerde training voor een groep collega’s van uw te verzorgen.

Lesdagen van een cursus inkorten?

De lesdagen die op onze website staan zijn gebaseerd op het maximale aantal deelnemers per cursus (meestal 10). Wanneer wij te weinig aanmeldingen hebben voor een klassikale cursus, of wanneer wij een klassikale cursus omzetten in een maatwerktraining (in overleg met de klant), dan is het mogelijk dat het aantal lesdagen van uw cursus of maatwerktraining wordt ingekort. Wanneer er minder cursisten aan een cursus deelnemen kan de lesstof immers veel sneller worden behandeld. Echter zullen wij nooit het aantal lesdagen in zoverre inkorten, dat er bepaalde modulen worden overgeslagen. Mocht nadien blijken dat de kwaliteit van een cursus door inkorting van lesdagen in het geding is gekomen, dan zullen er lesdagen aan de cursus worden toegevoegd.

Bij u op locatie?

Bij een maatwerktraining zorgen wij ervoor dat onze vakkundige docent op een door u aangewezen locatie en datum langskomt om een gepersonaliseerde training voor een groep collega’s van uw te verzorgen.

Lesmaterialen

Waar en wanneer ontvang ik het lesmateriaal?

Elke cursus die we aanbieden heeft zijn eigen lesmaterialen. In sommige gevallen wordt er gebruik gemaakt van boeken en in andere gevallen heeft u bepaalde software nodig om te kunnen deelnemen. Doordat dit voor elke cursus verschilt zijn hier geen eenduidige regels voor. Wanneer u zich inschrijft voor een cursus dan zal uw persoonlijke opleidingsadviseur mededelen waar en wanneer u het lesmateriaal ontvangt.

In welke taal zijn de lesmaterialen geschreven?

Elke cursus die we aanbieden heeft zijn eigen lesmaterialen en voertaal. Over het algemeen is dit Nederlands. Mochten er binnen een bepaald vakgebied geen goede Nederlandstalige boeken beschikbaar zijn, dan zal er worden uitgeweken naar Engelstalig literatuur. In sommige gevallen, afhankelijk van het land waarin wij de training verzorgen, kan er ook gebruik worden gemaakt van lesmaterialen geschreven in andere talen. In zulke gevallen kan ook de voertaal worden gewijzigd. Voorbeeld: voor onze Belgische klanten verzorgen wij de cursus in het Frans waarbij we tevens gebruik maken van Franstalig literatuur.

Moet ik het lesmateriaal zelf betalen?

Nee, wij werken op basis van all-in tarieven en deze kosten zitten bij de cursusprijs inbegrepen. Het studiemateriaal wordt per module samengesteld en kan bestaan uit een studiemap, software, syllabus of boek(en) met een studiewijzer. Aanvullend materiaal wordt door uw trainer tijdens de opleiding uitgereikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schrijfwaren.

Financiële zaken

Worden mijn reiskosten vergoed?

Nee, wij vergoeden deze kosten niet.

Kan ik mijn cursus in termijnen betalen?

Bij hoge uitzondering kan Global Training uw aanvraag om een cursus in termijnen te betalen, honoreren. Neem hiervoor contact op met uw persoonlijke opleidingsadviseur.

Zijn mijn studiekosten fiscaal aftrekbaar?

Onder bepaalde voorwaarden mag u studiekosten en andere scholingsuitgaven opgeven bij uw belastingaangifte. Voor de actuele fiscale mogelijkheden adviseren wij u om contact op te nemen met uw belastingadviseur of de belastingtelefoon.

Cursussen

Waar vind ik de routebeschrijving naar de locatie van mijn cursus?

Op de bevestigingsmail staat de routebeschrijving naar de locatie van uw cursus. Bovendien kunt u op de opleidingslocaties pagina alle adressen van onze opleidingslocaties terugvinden.

Hoe kan ik me het beste voorbereiden op een cursus?

Circa een week voordat uw cursus start neemt onze docent contact met u op voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek zal onze docent aangeven op welke wijze u zich het beste op de cursus kunt voorbereiden.

Ik mag niet alles eten, wordt er hier rekening mee gehouden bij mijn lunch?

Zeker, de lunch vindt meestal in buffetvorm plaats. Hierdoor zijn er voldoende mogelijkheden voor u om uit te kiezen. Bent u allergisch voor bepaalde ingrediënten? Geef dit dan aan uw bij uw persoonlijke opleidingsadviseur. Er zal rekening worden gehouden met uw voorkeuren.

Docenten

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Graag ontvangen we allereerst uw motivatie en CV. Mochten we op basis hiervan met u verder in gesprek willen treden, dan zullen we u uitnodigen voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek kunnen we u vragen om een inhoudelijke presentatie te verzorgen over het vakgebied waarop u heeft gesolliciteerd. Ook gaan we tijdens dit gesprek dieper in op uw persoonlijkheden, ervaringen, kennis en andere expertises. Er kan nog een aanvullend telefoongesprek tussen u en één van onze docenten plaatsvinden om een nog beter beeld te krijgen van uw competenties en vaardigheden. Aan de hand van deze gesprekken zal worden bepaald of wij de gesprekken met u zullen continueren.

Moet ik het lesmateriaal zelf ontwikkelen?

Wij gaan er vanuit dat u al jarenlang lesgeeft in het vakgebied waarop u heeft gesolliciteerd en dus over eigen cursusmaterialen beschikt. U kunt tijdens onze cursus uw eigen lesmaterialen inzetten. We willen u geen bepaalde structuren en content opleggen en laten het verzorgen van de lesmaterialen daarom aan u over. Als docent bent u immers prima in staat om geheel zelfstandig uw eigen lessen te verzorgen waarbij u uw authenticiteit, content, structuren en creativiteit naar voren laat komen. Uiteraard moeten uw lesmaterialen wel in het verlengde van onze modulen staan. We zullen u dan ook vragen om de cursusmaterialen naar ons toe te sturen zodat we kunnen bepalen of dit in lijn is met onze verwachtingen.

Hoe weet ik als docent of ik kwalitatieve lessen verzorg?

Nadat een training is afgerond zullen wij uw cursisten een enquête doorsturen. In deze enquête vragen we aan de cursisten om uw lessen te beoordelen. Een criterium waarop wij onze docenten toetsen is dat zij gemiddeld met een 8 moeten worden beoordeeld. Zo garanderen wij dat onze klanten les krijgen van een vakspecialist.

Moet ik eerst een cursus volgen voordat ik ga lesgeven?

Dit is afhankelijk van het vakgebied waarin u wilt gaan lesgeven. Mochten we daartoe beslissen dan zullen we dit tijdig aan u kenbaar maken.

Overige

Wat is de studiebelasting voor mijn cursus?

Dit is sterk afhankelijk van uw ervaringen en huidige kennisniveau. Wij geven een gemiddelde studiebelasting aan. Dit staat in de brochure van uw opleiding beschreven. Ook kunt u dit vragen aan uw docent of persoonlijke opleidingsadviseur.

Wie zijn docenten en trainers van Global Training?

De kwaliteit van cursussen, opleidingen en trainingen wordt voor een belangrijk deel bepaald door de deskundigheid, rijke ervaring en enthousiasme van een docent. Daarom hechten wij veel waarde aan de selectie, ontwikkeling en samenstelling van ons docentenkorps. Global Training werkt enkel samen met zorgvuldig geselecteerde vakspecialisten die aan de strengste kwaliteitseisen voldoen en jarenlange praktijkervaring hebben in het vakgebied van uw opleiding.

Onze zorgvuldig geselecteerde topdocenten en trainers zijn veelal prominente vakspecialisten uit binnen- en buitenland en zijn vaak werkzaam bij gerenommeerde organisaties. Ook zijn onze docenten vaak verbonden aan universiteiten en hogescholen. Hierdoor beschikken zij niet alleen over theoretische kennis, maar ook over veel praktijkervaring. Zij kennen uw doelgroep, branche, problemen, mogelijke valkuilen en adviseren over deze zaken zodat u uw werkzaamheden efficiënter en professioneler kunt uitvoeren. Met hun ruime praktijkervaring dagen zij u voortdurend uit om vanuit verschillende invalshoeken naar dagelijkse situaties te kijken. Onze insteek is dat u de opgedane kennis de volgende dag al in de praktijk kan toepassen. Op de docenten pagina wordt dit verder toegelicht.

Ik wil een vervolgstudie volgen, kan Global Training mij helpen bij het vinden van een geschikte studie?

Zeker, onze vakkundige opleidingsadviseurs zijn hiervoor opgeleidt en prima in staat om u verder te helpen. U kunt contact opnemen met onze opleidingsadviseurs door ons te bellen op ons algemene telefoonnummer, ons te mailen op info@globaltraining.nl of de “bel me terug” knop bovenaan deze pagina te gebruiken.

Deskundig en persoonlijk advies aanvragen?

Op basis van uw huidige loopbaan en leerdoelen geven wij u graag persoonlijk advies. Laat uw gegevens achter en onze deskundige opleidingsadviseurs bellen u binnen 24 uur op om het persoonlijk advies te bespreken.

Opleidingsadvies nodig?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn op werkdagen tussen 09:00 t/m 17:00 uur telefonisch bereikbaar. U kunt ons bereiken door de “bel me terug” knop bovenaan deze pagina te gebruiken. Of neem contact met ons op via:

Studiegids ontvangen?

In de studiegids staat een overzicht van alle cursussen die Global Training aanbiedt. Vraag deze nu aan en ontvang alle opleidingsinformatie per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Updates & aanbiedingen

Meldt uzelf aan op onze nieuwsbrief en blijf daardoor op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.