Opleidingen en cursussen voor werkend Nederland

Fiscale belastingvoordelen

Als kenniseconomie stimuleert de Rijksoverheid een Leven Lang Leren. Door scholing kunnen werknemers immers groeien in hun functie of juist nieuwe skills aanleren om over te stappen naar een andere baan. Ook kunnen werkzoekenden hun kansen op werk vergroten door een opleiding of cursus te volgen. Zo blijven volwassenen flexibel inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Waarom de Rijksoverheid scholing stimuleert:

  • De arbeidsmarkt verandert in een razendsnel tempo. Oude beroepen verdwijnen, terwijl nieuwe gecreëerd worden. Denk maar aan het maken van apps, het programmeren van robots of het ontwikkelen van nanotechnologie.
  • Organisaties verspreiden zich steeds meer wereldwijd en de concurrentie neemt toe, ook internationaal. Dit kan leiden tot reorganisaties waarbij sommige werknemers hun baan verliezen. Daarom wordt het kunnen wisselen van beroep en branche steeds belangrijker in het kader van werkzekerheid.
  • De maatschappij wordt steeds ingewikkelder. Daarom is het voor iedereen belangrijk om goed overweg te kunnen met bijvoorbeeld computers.

Belastingvoordelen voor werkgevers

Werkgevers komen in aanmerking voor belastingvermindering als tegemoetkoming in de studiekosten van werknemers. Door middel van de subsidieregeling “Praktijkleren” kunnen werkgevers een groot deel van de opleidingskosten terugkrijgen. Dit kan jaarlijks oplopen tot maximaal € 2.700,- per werknemer.

Belastingvoordelen voor particulieren

Particulieren kunnen ook gebruik maken van belastingvoordelen. Hierbij is het een voorwaarde dat de studie op een toekomstige functie gericht moet zijn. Voor particulieren geldt dan een maximale aftrek van € 15.000,- per jaar met een drempel van € 250,-.

Neem contact met ons of uw belastingadviseur op om de belastingmogelijkheden te bespreken. Meer informatie is te vinden op de website van de Rijksoverheid, RVO en de Belastingdienst.

Deskundig en persoonlijk advies aanvragen?

Op basis van uw huidige loopbaan en leerdoelen geven wij u graag persoonlijk advies. Laat uw gegevens achter en onze deskundige opleidingsadviseurs bellen u binnen 24 uur op om het persoonlijk advies te bespreken.

Opleidingsadvies nodig?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn op werkdagen tussen 09:00 t/m 17:00 uur telefonisch bereikbaar. U kunt ons bereiken door de “bel me terug” knop bovenaan deze pagina te gebruiken. Of neem contact met ons op via:

Studiegids ontvangen?

In de studiegids staat een overzicht van alle cursussen die Global Training aanbiedt. Vraag deze nu aan en ontvang alle opleidingsinformatie per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Updates & aanbiedingen

Meldt uzelf aan op onze nieuwsbrief en blijf daardoor op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.