Cursus PHP

Cursus beoordeling

4.6/5

/ 9,5

In het kort

Tijdens de cursus PHP leert u uitgebreid te programmeren in de programmeertaal PHP. Gedurende de lesdagen gaat u dan ook een werkende en kwalitatieve databasegestuurde PHP webapplicatie of website ontwikkelen. Aan het einde van de cursus heeft u dan ook uw eigen dynamische en interactieve PHP webapplicatie gebouwd! Allereerst behandelen we de grondbeginselen van het algemeen programmeren. Vervolgens leert u de belangrijkste elementen van PHP en MySQL kennen. 

Cursus PHP: combineer PHP en MySQL om geheel zelfstandig een dynamische, interactieve en database-gestuurde PHP webapplicatie of website te ontwikkelen

Wilt u meer dynamiek en interactiviteit aan uw webapplicatie, website of webwinkel toevoegen om zo meer rendement te behalen? PHP biedt hierbij de uitkomst en is het geheim van de meeste gerenommeerde bedrijven. PHP is namelijk een krachtige en populaire scripttaal die in combinatie met HTML en MySQL ervoor zorgt dat software dynamischer, interactiever en aantrekkelijker worden. Wilt u dus snel kennis opdoen van de laatste PHP technieken en MySQL? Kies dan voor de cursus PHP bij Global Training! 

PHP is een open-source, server side scripttaal die op uw server draait en de link legt tussen uw website en bijvoorbeeld een MySQL- of PostgreSQL database. Enerzijds houdt dit in dat de code wordt uitgevoerd op de server, dus op het moment dat een bezoeker een webpagina opvraagt, genereert PHP de zogenaamde “output”, en stuurt dit vervolgens terug naar de gebruiker. Anderzijds is server side scripting ook een technologie die gebruikt wordt om dynamische en responsive webpagina’s te genereren. Zo kunnen webpagina’s op basis van verschillende parameters een andere inhoud of design krijgen. Op deze manier kan er dus specifieke informatie worden getoond die afhankelijk is van de websitebezoeker. Een dynamische PHP website kan zich dus aanpassen aan verschillende omstandigheden en voert de code uit op de server.

Met PHP kunnen vele op maat gemaakte toepassingen ontwikkeld worden. Denk hierbij aan een CMS, berekeningen, gastenboeken, nieuwssystemen, webformulieren, databasekoppelingen en winkelwagen systemen. De mogelijkheden van PHP zijn eindeloos en het is dan ook geen wonder dat PHP al snel de harten van gerenommeerde webontwikkelaars veroverde. Zo zijn bekende platform zoals bijvoorbeeld Google, WordPress, Facebook, Wikipedia, Joomla, Drupal en Magento op basis van PHP ontwikkeld. Inmiddels worden ruim 26 miljoen websites gegenereerd met behulp van PHP en is het één van de populairste programmeertalen in de software development om database-gestuurde websites, mobiele- en webapplicaties te ontwikkelen.

Waarom PHP?

 • PHP is gratis, open source van aard en dus vrij toegankelijk voor iedereen
 • PHP geeft u de mogelijkheid om unieke klantervaringen te creëren door content op een verbluffende, dynamisch en interactieve wijze op uw website te tonen
 • PHP werkt met een cross-platform en kan dus op verschillende besturingssystemen worden uitgevoerd (Windows, Linux, Unix, Mac en BSD)
 • PHP is compatibel met bijna alle hedendaagse webservers (IIS, Apache, etc.)
 • PHP is zeer efficiënt en kent werkelijk een verbijsterend groot aantal functies en mogelijkheden om meer rendement uit uw website of webapplicatie te halen
 • PHP is relatief snel aan te leren

Praktijkgerichte cursus PHP volgen?

Tijdens deze cursus gaat u op grond van uw eigen businesscase een dynamische, interactieve en database-gestuurde webapplicatie ,website of webwinkel ontwikkelen door gebruik te maken van de laatste PHP technieken en MySQL. Hierbij leert u onderhoudsvriendelijk te programmeren en projecten te documenteren. Een absolute must, omdat in de dynamische webomgeving eisen aan webapplicaties voortdurend veranderen. Het gehele proces van het ontwerpen van een programma, het maken en testen, met al zijn valkuilen en uitdagingen, komen tijdens deze cursus aan de orde. Wilt u meer over de cursus PHP weten? Download dan de brochure.

Doelgroep & voorkennis

De cursus PHP is bijzonder geschikt voor iedereen die dynamische en interactieve websites of mobiele- en webapplicaties wil leren bouwen met de laatste PHP technieken. De cursus PHP is interessant voor:

 • Beginnende webontwikkelaars die al statische websites kunnen bouwen, maar nu dynamische en interactieve websites willen ontwikkelen met PHP
 • (Ervaren) webontwikkelaars met een achtergrond in een andere Server-side technologie, maar nu willen overstappen op PHP
 • Ervaren webontwikkelaars die hun kennis van PHP willen opfrissen (tijdens deze cursus wordt namelijk de nieuwste versie van PHP behandeld)
 • Applicatiebeheerder die dagelijks steeds vaker met PHP georiënteerde applicaties te maken krijgen en daarom willen hoe PHP technologie werkt
 • Ondernemers die al over bijvoorbeeld een WordPress georiënteerde website beschikken, maar nu hun website verder willen professionaliseren
 • Ondernemers die van plan zijn om binnenkort een eigen professionele en kwalitatieve website te bouwen

Basis HTML kennis is noodzakelijk om aan deze cursus PHP te kunnen deelnemen. Kennis met andere programmeertalen en JavaScript zijn een pré voor een snelle begripsvorming.

Lesmaterialen, software en benodigdheden

De server die u gebruikt moet PHP ondersteunen. Wanneer u een domeinnaam met hosting aanschaft, zit dit er vaak bij inbegrepen (maar niet altijd).  Desgewenst kunt u PHP met een installatiekit ook op uw eigen systeem draaien.

Tijdens de lessen maken wij gebruik van PC’s met een Windows besturingssysteem. De cursus PHP is echter geschikt voor Windows- en Mac gebruikers. Tip: vanaf MacOS X is het mogelijk geworden om PHP en MySQL lokaal te installeren en gebruiken.

Wij maken gebruik van de nieuwste distributies en werken met de meest recente versie van Apache, PHP, phpMyAdmin en MySQL. Ook maken we gebruik van een HTML- of PHP-editor. Dit kan Adobe Dreamweaver zijn, maar tijdens de cursus bent u vrij om een andere editor te gebruiken.

Wij adviseren om een eigen laptop mee te nemen. Mocht u niet over een eigen laptop beschikken, geef dit dan door aan uw opleidingsadviseur. Uw opleidingsadviseur zal voor een passende oplossing zorgen. Dit kan inhouden dat er voor u een laptop wordt gehuurd.

Wat ga ik leren?

Tijdens de cursus PHP leert u uitgebreid te programmeren in de programmeertaal PHP. Gedurende de lesdagen gaat u dan ook een werkende en kwalitatieve databasegestuurde PHP webapplicatie of website ontwikkelen. Aan het einde van de cursus heeft u dan ook uw eigen dynamische en interactieve PHP webapplicatie gebouwd!

Allereerst behandelen we stap voor stap de grondbeginselen, belangrijkste elementen en terminologie van het algemeen programmeren. Vervolgens leert u de belangrijkste elementen van de PHP programmeertaal en MySQL database kennen. Gaandeweg stappen we over op security, PHP frameworks en functioneel- en object georiënteerd programmeren.

PHP

Na een korte, maar zeer verhelderende introductie in webtechnologie en Server-side scripting in het bijzonder, gaat u gelijk aan de slag met de PHP syntax zoals variabelen, controle structuren, lussen, beslissingen, arrays, control flow constructies, data types, operatoren en functies. Verder worden sessies, beveiliging, cookies, debugging, exception handling, reguliere expressies en communicatie met HTML formulieren behandeld. Ook leert u PHP en HTML scripts met elkaar te combineren om zo dynamische uitvoer te genereren. Vervolgens behandelen we hoe u gebruikersinvoeren via formulieren en querystrings kunt aannemen en verwerken.

Hierna maakt u de beheerschermen om records toe te kunnen voegen, te wijzigen en te verwijderen. U leert code beter te organiseren door gebruik te maken van includes, functies, templates en self-submitting forms. Ook maakt u een loginsysteem voor uw webapplicatie. Indien de tijd het toelaat, behandelen we ook geavanceerde PHP-functies zoals het genereren van dynamische afbeeldingen en het opzetten van geavanceerde projecten.

MySQL database

Wanneer u over voldoende basiskennis beschikt om een relationele database bij het verhaal te betrekken, gaat u met behulp van phpMyAdmin zelf een MySQL database aanmaken. Vervolgens leert u vanuit PHP verbinding te maken met uw database (MySQLi bibliotheek). Ook leert u met SQL, data uit de database te selecteren om dit vervolgens met PHP in een webpagina te tonen. Dit maakt PHP erg nuttig. Uiteraard leert u ook data uit een MySQL database te schrijven, lezen, invoegen, analyseren, opvragen, verwerken, verwijderen en wijzigen. Daarnaast leert u via SQL opdrachten te geven aan een MySQL database.

Object georiënteerd programmeren met PHP

De scripttaal van PHP is vergelijkbaar met Perl, Python en Ruby, terwijl de syntaxis vergelijkbaar is met de programmeertaal C. Er is echter wel een verschil: met PHP is het namelijk mogelijk om object georiënteerd te programmeren. Zo zijn PHP scripts vaak object georiënteerd (OO) en tijdens deze cursus starten we deze module door gebruik te maken van classes en objecten van externe programmatuur. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een template engine, classes om pdf bestanden te genereren en e-mails te versturen. Wanneer u de basis onder de knie heeft, gaat u zelf classes en objecten schrijven voor uw eigen applicatie. Verder behandelen we: exception handling, design patterns, classes en objects.

PHP Frameworks

Ook bestaan er diverse PHP frameworks om het programmeren voor PHP developers nóg gemakkelijker te maken. PHP frameworks zijn gebaseerd op de model-view-controller structuur (MVC). Dit is een ontwerppatroon waarbij er onderscheid wordt gemaakt in het datamodel (model), datapresentatie (view) en applicatielogica (controller). Dankzij het scheiden van de PHP code wordt de code beter leesbaar en herbruikbaar. Hierdoor zou een andere PHP ontwikkelaar uw werk sneller kunnen overnemen. Wanneer u in teams werkt of meerdere websites onder uw beheer heeft, werkt dit erg efficiënt en tijdbesparend.

Security

De security van ontwikkelde software is een integraal onderdeel van het programmeren geworden. Daarom loopt deze module als een rode draad door de opleiding heen. Want, hoe programmeert u veilig? Hoe zorgt u ervoor dat niemand onrechtmatige bij uw database kan? Hoe valideert u input van de gebruiker?  

Lesprogramma

Tijdens de cursus PHP worden de volgende modules behandeld:

PHP programmeren

 • Introductie: webtechnologie, programmeren en server side scripting
 • PHP concepten en configuratie
 • Syntax, variabelen, data types, statements, lussen en operatoren
 • Controlestructuren en commando’s
 • Arrays, constructoren, loops en strings
 • Cookies en sessies om status te behouden
 • Reguliere expressies, exception handling en debugging
 • PHP- en HTML formulieren
 • Gebruikersinvoer uit formulieren
 • Querystring aannemen en verwerken
 • GET and POST
 • Code organiseren: includes, functies, templates en self-submitting forms
 • PHP toevoegen aan HTML
 • Informatie uitwisselen tussen pagina’s.
 • Inlog systeem maken
 • E-mail en weblogs
 • Oplossingen voor PHP problemen
 • Queries in tabellen weergeven en formulieren opbouwen

MySQL database

 • Introductie in verschillende databasetypen, relationele databases en SQL
 • MySQL opzetten, bevragen en toepassen in de scripts
 • MySQL database en MySQLi bibliotheek koppelen
 • MySQL-databasebeheer.
 • PHP/MySQL functies.
 • Data ontvangen, lezen, tonen, toevoegen, verwijderen en aanpassen
 • SQL Injection voorkomen
 • Oplossingen voor MySQL problemen

Object georiënteerd (OO) programmeren

 • Methodieken OO programmeren
 • Classes en objects
 • Exception handling
 • Basis design patterns

PHP Frameworks

 • Laravel
 • Symfony
 • Zend
 • CodeIgniter
 • CakePHP

Security

 • Waarom veiligheid belangrijk is
 • Veilig programmeren
 • Beveiliging database
 • Authenticatie gebruikers en valideren input

Resultaten

Aan het einde van deze cursus kunt u aan de hand van MySQL en de laatste PHP technieken geheel zelfstandig een dynamische, interactieve en database-gestuurde PHP webapplicatie of website ontwikkelen. Dit doet u door PHP programmeertaal en commando’s toe te passen op dynamische websites, relationele databases en MySQL.

Tijdens de cursus PHP werkt u aan volgende competenties en vaardigheden:

 • Leren programmeren
 • Ontwerpen PHP scripts
 • Object georiënteerd programmeren
 • Kennis van relationele databases
 • MySQL implementatie
 • phpMyAdmin gebruiken
 • Dynamische website en webapplicaties ontwikkelen

Arbeidsperspectieven

PHP programmeren is een van de meest gevraagde vaardigheden van dit moment. Het aantal PHP georiënteerde vacatures komen in vergelijking met andere programmeertalen dan ook veel vaker voor. Door deze cursus te volgen zal u beschikken over specifieke kennis en vaardigheden en kunt u zich onderscheiden van de rest. Als goede PHP programmeur heeft u een streepje voor op de arbeidsmarkt en kunt u direct aan de slag voor veel werkgevers op de software development afdeling. De verwachting is dat deze vraag vanuit de arbeidsmarkt de komende jaren gaat stijgen. Doordat er veel vraag is naar goed opgeleide PHP programmeurs, hebben deze professionals een sterke uitgangspositie aan de onderhandelingstafel. Hierdoor zijn zij in staat om betere arbeidsvoorwaarden te eisen.

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om carrière te maken als PHP freelancer.

Klantervaringen

Meer weten?

Uiteraard is er nog veel meer te vertellen over Global Training en onze cursussen. In de brochure komen de onderstaande onderwerpen aan bod:

 • Over ons
 • Waarom kiezen voor Global Training
 • Topdocenten uit de praktijk
 • Onze werkwijze
 • Businesscase en examen
 • Certificering en kwaliteit
 • Startgarantie
 • All-in tarieven
 • Fiscale belastingvoordelen
 • Opleidingslocaties

Klik op de onderstaande button om de brochure te downloaden, of schrijf uzelf vandaag nog in!

Anderen bekeken ook

Java cursus

Wilt u de Java programmeertaal aanleren om professionele websites en webapplicaties te ontwikkelen die moeiteloos op ieder besturingssysteem draaien? Bekijk dan de cursus Java van Global Training!

Cursus C#

Wilt u diepgaande en gespecialiseerde kennis over C# opdoen en geheel zelfstandig professionele en kwalitatieve C# applicatie ontwikkelen? Moeten de applicaties licht, krachtig en veelzijdig zijn? Bekijk de cursus C#!

Cursus Python

Wilt u een intuïtieve, makkelijke en krachtige programmeertaal aanleren die op vele fronten inzetbaar is? Of wilt u Python inzetten bij veelgevraagde disciplines zoals Artificial Intelligence (AI), big data of data science?

Cursus Laravel

Wilt u aan de hand van een open source PHP Framework zowel geavanceerde als simpele webapplicaties ontwikkelen? Wilt u hierbij gebruik maken van een broncode die elegant, eenvoudig, licht en goed leesbaar is?

Deskundig en persoonlijk advies aanvragen?

Op basis van uw huidige loopbaan en leerdoelen geven wij u graag persoonlijk advies. Laat uw gegevens achter en onze deskundige opleidingsadviseurs bellen u binnen 24 uur op om het persoonlijk advies te bespreken.

Waarom kiezen voor Global Training?

Praktijkgericht

Kleine klassen

Topkwaliteit

Bevlogen trainers

Unieke nazorg

Certificaten

Inspirerende lesdagen

Individuele begeleiding

Een selectie van onze klanten

ING logo
KPN logo
Nationale Nederlanden logo
Ministerie van Defensie logo
Ziggo logo
Aegon logo

Wij zijn trots op

3.000 +

Verzorgde cursussen

9,4

Gemiddelde beoordeling

45

Opleidingslocaties in NL en BE

150 +

Bevlogen docenten

Opleidingsadvies nodig?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn op werkdagen tussen 09:00 t/m 17:00 uur telefonisch bereikbaar. U kunt ons bereiken door de “bel me terug” knop bovenaan deze pagina te gebruiken. Of neem contact met ons op via:

Studiegids ontvangen?

In de studiegids staat een overzicht van alle cursussen die Global Training aanbiedt. Vraag deze nu aan en ontvang alle opleidingsinformatie per mail.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Updates & aanbiedingen

Meld uzelf aan op onze nieuwsbrief en blijf daardoor op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.