Cursus Laravel

Cursus beoordeling

4.6/5

/ 9,2

In het kort

Met Laravel kunt u op een relatief snelle wijze betrouwbare, veilige en snelle webapplicaties of websites ontwikkelen. De broncode die u hiervoor gebruikt is, eenvoudig, licht, goed leesbaar en open source van aard. Uw applicaties zijn makkelijk te onderhouden en eenvoudig uitbreidbaar. Daarnaast zullen uw applicaties een hoog gebruikersgemak kennen en een duidelijke mappenstructuur. Tijdens deze praktijkgerichte cursus ontwikkelt u uw eigen PHP applicaties met het Laravel framework.

Cursus Laravel: een open source PHP Framework om allerlei krachtige, stabiele en betrouwbare webapplicaties en websites te ontwikkelen

Wilt u aan de hand van een open source PHP Framework zowel geavanceerde als simpele webapplicaties of websites ontwikkelen? Wilt u hierbij gebruik maken van een broncode die elegant, eenvoudig, licht en goed leesbaar is? Hecht u veel waarde aan veiligheid, stabiliteit en betrouwbaarheid? Vindt u het belangrijk dat applicaties een hoog gebruikersgemak kennen, makkelijker te onderhouden zijn en over een duidelijke mappenstructuur beschikken? En dienen de door uw ontwikkelde webapplicaties krachtig en makkelijk uitbreidbaar te zijn? Zoek dan niet verder, want het immens populaire Laravel voldoet aan al deze eigenschappen. Bij Global Training leiden we u op tot volwaardig Laravel developer en kunt u binnen enkele weken al uw eigen professionele en kwalitatieve Laravel webapplicaties of website ontwikkelen. Aarzel daarom niet langer en schrijf uzelf in voor de praktijkgerichte cursus Laravel van Global Training!

In 2011 was Taylor Otwell op zoek naar een geavanceerd web framework waarmee zowel grote en robuuste als kleine en lichte webapplicaties ontwikkeld konden worden. Veel van de bestaande frameworks boden echter geen ondersteuning voor veelgebruikte functionaliteiten zoals bijvoorbeeld authenticatie en autorisatie. Hierdoor ontwikkelde Taylor Otwell de eerste versie van Laravel in 2011. Deze eerste versie was een web framework, gebaseerd op de scripttaal PHP en open source van aard.

Het doel van een web framework is om bepaalde activiteiten te automatiseren die vaak voorkomen in softwareontwikkeling. Hierdoor kunnen veelgebruikte functionaliteiten als het ware worden gekopieerd en geplakt, en hoeft het wiel niet elke keer opnieuw uitgevonden te worden. Op deze manier maakt Laravel het dus voor programmeurs eenvoudiger om code te produceren en kan complexe software snel ontwikkeld worden. Daarnaast is Laravel open source van aard. Dit betekent dat iedereen de broncode van Laravel kan kopiëren, aanpassen en verspreiden, zonder dat daarvoor betaald hoeft te worden of toestemming voor nodig is. Het voordeel van open source software is dat veel developers ermee werken. Hierdoor is de code vaak goed onderhouden en indien mogelijk, doorspekt van innovatieve snufjes. Ook is Laravel gebaseerd op PHP. PHP staat voor PHP Hypertext Preprocessor en is een scripttaal waarmee dynamische webpagina ontwikkeld kunnen worden. PHP is wereldwijd het meest gebruikte scripttaal om websites mee te bouwen. Zo is bijvoorbeeld het wereldwijd bekende CMS systeem WordPress ontwikkeld met PHP.

Aan de basis van Laravel ligt het zogeheten Model-View-Controller (MVC) structuur. Hierbij wordt een webapplicatie in lagen opgedeeld. Eén laag die betrekking heeft op de datamodel (model), een andere laag die betrekking heeft op datapresentatie (view) en tot slot een laag die betrekking heeft op de applicatielogica (controller). Door deze lagen van elkaar te scheiden wordt de code beter leesbaar en makkelijker herbruikbaar. Dit betekent dat u aan de hand van dit unieke architectuur voor al uw webapplicaties op maat gemaakte infrastructuren kunt ontwikkelen. Daarnaast beschikt Laravel over een aantal unieke eigenschappen zoals een expressieve syntax, een modulair verpakkingssysteem, verschillende manieren om toegang te krijgen tot relationele databases en diverse programma’s die helpen bij de implementatie van toepassingen en onderhoud.

Met Laravel kunt u op een relatief snelle wijze stabiele, betrouwbare, veilige en snelle webapplicaties of websites ontwikkelen. De broncode die u hiervoor gebruikt is elegant, eenvoudig, licht, goed leesbaar en open source van aard. Uw applicaties zijn makkelijk te onderhouden en eenvoudig uitbreidbaar.

Daarnaast zullen uw applicaties een hoog gebruikersgemak kennen en een duidelijke mappenstructuur. Bovendien is er een gedetailleerde documentatie rondom Laravel beschikbaar en kunt u altijd beroep doen op de grote Laravel community indien u ondersteuning nodig heeft. Deze eigenschappen hebben ervoor gezorgd dat Laravel is uitgegroeid tot het populairste open source PHP Framework waarmee zowel geavanceerde en simpele webapplicaties ontwikkeld kunnen worden. Het is dan ook niet voor niets dat Laravel wereldwijd is uitgegroeid tot het meest gebruikte PHP framework onder webdevelopers.

Tijdens deze praktijkgerichte cursus ontwikkelt u uw eigen moderne PHP applicaties met het Laravel framework. U maakt kennis met de verschillende Laravel concepten en wordt opgeleid tot volwaardig Laravel programmeur. U leert uitgebreid te werken in Laravel en we gaan dieper in op de architectuur, MVC, Routing, Blade, Migrations en alle andere krachtige functionaliteiten van Laravel. Naast met elkaar praten, gaan we vooral veel doen.

Na het afronden van de cursus Laravel kent u alle in’s en out’s van dit web framework en kunt u zelfstandig aan de slag met Laravel. Wacht dus niet langer en schrijf uzelf vandaag nog in voor de praktijkgerichte cursus Laravel van Global Training!

Doelgroep & voorkennis

Deze cursus Laravel is gericht op iedereen die geheel zelfstandig professionele en kwalitatieve Laravel webapplicaties of websites wil ontwikkelen, testen en onderhouden. Denk hierbij aan:

 • Ontwikkelaars die zich willen omscholen tot Laravel developer.
 • Laravel of PHP programmeurs die hun kennis over Laravel willen bijspijkeren en de laatste ontwikkelingen eigen willen maken.
 • Beginnende programmeurs die zich willen verdiepen in het framework van Laravel.
 • WO- of HBO studenten Computer Science of (Technische) Informatica die carrière als software developer willen maken.

Ervaring met PHP Programmeren is vereist om aan deze cursus Laravel te kunnen deelnemen. Heeft u geen ervaring met programmeren in PHP, dan adviseren wij u om eerst de cursus PHP bij Global Training te volgen.

Lesmaterialen, software en benodigdheden

Wij adviseren u om de meest recente versie van Laravel te gebruiken. De laatste versie van Laravel bevat de nieuwste features en verbeteringen op het Laravel framework. Daarnaast biedt Laravel nu ook long term support (LTS) voor de nieuwste versies. Hierbij krijgt u twee jaar lang ondersteuning op geplande bug fixes en drie jaar lang op beveiligingsupdates.

Na het succesvol afronden van de cursus Laravel ontvangt u het officiële Laravel certificaat van Global Training.

Wij adviseren u om een eigen laptop mee te nemen. Mocht u niet over een eigen laptop beschikken, geef dit dan door aan uw opleidingsadviseur. Uw opleidingsadviseur zal voor een passende oplossing zorgen. Dit kan inhouden dat er voor u een laptop wordt gehuurd.

Wat ga ik leren?

Tijdens deze cursus leert u allereerst Laravel te installeren en een omgeving te prepareren voor applicatie ontwikkeling. Vervolgens gaat u aan de hand van het Laravel framework uw eigen moderne PHP applicatie of website ontwikkelen. Tijdens dit ontwikkelproces leert u alle mogelijkheden van het Laravel framework kennen.

Aan de orde komen onderwerpen zoals: Laravel’s routing architecture, opvangen van requests, genereren van responses, model view controller (MVC), forms, validatie, database acces, Object Relational Mapping, ORM Eloquent, IoC-containers, unit testing, bundles, reverse routing, applicatiestructuren, migraties, unit-testing, automatische paginering, HTTP en dependency injection mechanism. Tot slot komen ook geavanceerde onderwerpen zoals authenticatie en security aan bod.

Aan het eind van deze cursus heeft u verschillende case studies doorlopen en kunt u robuuste en krachtige webapplicaties of websites met Laravel ontwikkelen, testen en onderhouden.

Lesprogramma

Tijdens de cursus Laravel worden de volgende modules behandeld:

 • Introductie Laravel
 • Installeren Laravel
 • Model View Controller (MVC)
 • Architecturen
 • Applicatiestructuren
 • Bundles
 • De Eloquent ORM
 • Routing (Reverse)
 • Middleware
 • Requests
 • Validaties
 • Controllers and filters
 • Class Auto Loading
 • Composers
 • Forms and validation
 • CLI
 • Database acces
 • De IoC-containers
 • Migraties
 • Templates
 • Unit-testen
 • Rest API
 • Automatische paginering
 • Authentication and security
 • Laravel’s Community
 • Succesvolle praktijkcases
 • Tips en trucs

Resultaten

Na het afronden van de cursus Laravel bent u compleet op de hoogte van alle mogelijkheden die Laravel biedt. U bent in staat te werken met alle onderdelen van het Laravel framework en kunt het direct in de praktijk toepassen. Dit betekent dat u in staat bent om geheel zelfstandig webapplicaties of websites met het Laravel Framework te ontwikkelen, testen en onderhouden.

Arbeidsperspectieven

Momenteel bestaat er een grote vraag naar Laravel developers. Nadat u de cursus Laravel heeft afgerond zult u over specifieke kennis en vaardigheden beschikken die u in staat stellen om uzelf van de rest te onderscheiden. Hierdoor heeft u een streepje voor op de arbeidsmarkt en kunt u direct aan de slag voor veel werkgevers op de development afdeling. Bovendien hebben Laravel programmeurs met een Global Training certificaat op zak een sterke uitgangspositie aan de onderhandelingstafel. Zij zijn hierdoor in staat om betere arbeidsvoorwaarden te eisen. Daarnaast wordt er verwacht dat de vraag naar Laravel ontwikkelaars de komende jaren zal blijven toenemen.

Na het afronden van cursus Laravel zou u aan de slag kunnen als:

 • Software engineer
 • Laravel developer/programmeur
 • Backend Laravel Developer
 • Senior Full Stack Laravel Developer
 • Medior Backend Engineer
 • Junior Intranet Developer
 • Software Developer
 • Allround ICT medewerker

Klantervaringen

Meer weten?

Uiteraard is er nog veel meer te vertellen over Global Training en onze cursussen. In de brochure komen de onderstaande onderwerpen aan bod:

 • Over ons
 • Waarom kiezen voor Global Training
 • Topdocenten uit de praktijk
 • Onze werkwijze
 • Businesscase en examen
 • Certificering en kwaliteit
 • Startgarantie
 • All-in tarieven
 • Fiscale belastingvoordelen
 • Opleidingslocaties

Klik op de onderstaande button om de brochure te downloaden, of schrijf uzelf vandaag nog in!

Anderen bekeken ook

Cursus Linux

Wilt u geheel zelfstandig een professionele en kwalitatieve besturingssysteem opzetten, beheren en aanpassen? Of wilt u simpelweg bepaalde wijzigingen aan uw huidige server, systeem of netwerk doorvoeren?

Cursus C#

Wilt u diepgaande en gespecialiseerde kennis over C# opdoen en geheel zelfstandig professionele en kwalitatieve C# applicatie ontwikkelen? Moeten de applicaties licht, krachtig en veelzijdig zijn? Bekijk de cursus C#!

Cursus AngularJS

AngularJS is een front-end en clientside JavaScript framework om dynamische en robuuste webapplicaties te ontwikkelen die een uitstekende performance genieten. Dit en nog veel meer leert u tijdens de cursus AngularJS.

DevOps training

Misschien werkt u al met agile om software te ontwikkelen, maar bekruipt u het gevoel dat het beter kan? Zoek dan niet verder, want de DevOps methodiek helpt u om als ontwikkelaar een efficiëntieslag te maken. Bekijk de DevOps training!

Deskundig en persoonlijk advies aanvragen?

Op basis van uw huidige loopbaan en leerdoelen geven wij u graag persoonlijk advies. Laat uw gegevens achter en onze deskundige opleidingsadviseurs bellen u binnen 24 uur op om het persoonlijk advies te bespreken.

Waarom kiezen voor Global Training?

Praktijkgericht

Kleine klassen

Topkwaliteit

Bevlogen trainers

Unieke nazorg

Certificaten

Inspirerende lesdagen

Individuele begeleiding

Een selectie van onze klanten

ING logo
KPN logo
Nationale Nederlanden logo
Ministerie van Defensie logo
Ziggo logo
Aegon logo

Wij zijn trots op

3.000 +

Verzorgde cursussen

9,4

Gemiddelde beoordeling

45

Opleidingslocaties in NL en BE

150 +

Bevlogen docenten

Opleidingsadvies nodig?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn op werkdagen tussen 09:00 t/m 17:00 uur telefonisch bereikbaar. U kunt ons bereiken door de “bel me terug” knop bovenaan deze pagina te gebruiken. Of neem contact met ons op via:

Studiegids ontvangen?

In de studiegids staat een overzicht van alle cursussen die Global Training aanbiedt. Vraag deze nu aan en ontvang alle opleidingsinformatie per mail.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Updates & aanbiedingen

Meld uzelf aan op onze nieuwsbrief en blijf daardoor op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.