Cursus WordPress

Cursus beoordeling

4.6/5

/ 9,4

In het kort

Cursus WordPress: tijdens deze diepgaande cursus WordPress bouw jij je eigen moderne en winstgevende WordPress website. Dit doe je onder begeleiding van een echte WordPress specialist en conform de allerlaatste ontwikkelingen! Waar anderen templates aanpassen, leer jij deze vanuit scratch te ontwikkelen. Ook ga je custom post types aanpassen om zo de broncode van WordPress en plugins te manipuleren. Verder gaan we dieper in op beveiliging, SEO, PHP en WooCommerce.

Cursus WordPress: wil jij als webdesigner bij de internationale top van WordPress horen?

Wilt u professionele en complexe WordPress maatwerk websites en webshops ontwikkelen? Loopt u tegen de grenzen van de standaard WordPress infrastructuur en templates aan en bent u klaar voor een serieuze vervolgstap? Heeft u een eigen website of webshop en u wilt deze optimaliseren en daarmee professioneler en winstgevender maken? Wilt u als webdesigner bij de internationale top van WordPress horen? Dan is het tijd voor de Cursus WordPress van Global Training!

WordPress is ’s werelds meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) om websites en webshops te beheren en ontwikkelen. WordPress begon als platform voor blogs, maar maakte de ontwikkeling door tot weblog-software voor het ontwikkelen van complete websites en webshops. Naar verwachting zullen binnenkort een kwart van alle websites, webshops en blogs (wereldwijd) zijn ontwikkeld in WordPress.

WordPress heeft zijn immense populariteit te danken aan het feit dat dit CMS constant wordt doorontwikkeld en er hierdoor steeds meer templates en plugins beschikbaar komen. Deze kunnen gratis worden gedownload en geïnstalleerd, waarna u er als webdesigner direct mee aan de slag kunt en uw website geheel naar eigen inzicht kan inrichten. Daarnaast beschikt het CMS WordPress ook over een grote, actieve en betrokken WordPress community die u ondersteunt indien u daar behoefte aan heeft. 

Tijdens de opleiding WordPress gaat u aan de slag met uw eigen website of webshop (eigen businesscase). Het uitgangspunt hierbij is dat u uw eigen website of webshop naar het volgende niveau tilt. Wat gaat u tijdens de Training WordPress leren?

 • Krachtige en originele WordPress thema’s/templates vanuit scratch ontwikkelen met PHP (ontwerpen, aanpassen en onderhouden).
 • Eigen Custom Post Types ontwikkelen. Hierdoor kunt u WordPress websites of webshops volledig naar eigen inzicht inrichten.
 • De broncode van WordPress aanpassen voor SEO doeleinden (zoekmachine optimalisatie).
 • U leert een WordPress webshop te ontwikkelen (WooCommerce)
 • U leert alles over de belangrijkste WordPress plugins om het maximale rendement uit uw website of webshop te halen.
 • U leert te editen in HTML, CSS en PHP.

Tijdens de Cursus WordPress werken we aan uw kennis, competenties, vaardigheden en leiden we u op tot WordPress specialist. Nadat u de Opleiding WordPress heeft afgerond, bent u in staat om op een geheel zelfstandige wijze complexe, professionele en doeltreffende WordPress maatwerk websites en webshops te ontwikkelen. Daarmee levert u een directe bijdrage aan het succes en winstgevendheid van websites of webshops. Door aan deze cursus deel te nemen, investeert u in zichzelf en bent u niet meer afhankelijk prijzige externe bureau’s voor de ontwikkeling van WordPress diensten. Ook bespaart u zichzelf op de langere termijn duizenden euro’s aan ontwikkel- en onderhoudskosten.

Cursus WordPress website maken

Waarom kiezen voor de Cursus WordPress bij Global Training

Onze vakkundige docenten met jarenlange ervaring maken u aan de hand van de theorie en veel praktijkoefeningen wegwijs in de wereld van WordPress. U leert de geavanceerde functies en mogelijkheden van WordPress kennen, welke u na de training direct in de praktijk kan toepassen:

 • In slechts vijf dagen leiden we u op tot WordPress professional.
 • Werk tijdens de cursus aan uw eigen WordPress website of webshop (eigen businesscase). Onze deskundige WordPress specialist begeleidt u hierin.
 • Leer wat voor u de belangrijkste themes en plug-in zijn om uw website soepeler te laten werken en visueel aantrekkelijker te krijgen.
 • Wees niet meer afhankelijk van dure externe bureaus voor het bouwen, beheren en onderhouden van uw website of webshops en bespaar hiermee duizenden euro’s aan kosten.

Doelgroep & voorkennis

De Cursus WordPress is bedoeld voor iedereen die al bekend is met WordPress, maar nu een serieuze vervolgstap wilt maken. Deze training is gericht op zowel de beginnende- als professionele webdesigner/webdeveloper, maar ook mensen uit andere vakgebieden kunnen aan deze training deelnemen.             

 • Ondernemers en freelance WordPress ontwikkelaars die het maximale uit WordPress willen halen.
 • Webdevelopers/webdesigner die WordPress website ontwikkelen en onderhouden voor klanten.
 • Grafisch ontwerpers , WordPress marketeers en andere functiegroepen die voor hun werk te maken hebben met WordPress.
 • Voor iedereen die een carrière als professioneel webdesigner/webdeveloper ambieert.

Voordat u aan deze cursus deelneemt, is het belangrijk dat u al een simpele WordPress website of webshop kunt installeren. Daarnaast dient u simpele bewerkingen met HTML en CSS te kunnen maken. Indien u nog geen kennis van WordPress heeft, dan raden we u aan om de Cursus Webdesign van Global Training te volgen. Tijdens de Cursus Webdesign worden de basis van WordPress en fundamentele HTML, CSS en PHP concepten behandelt.

Twijfelt u over uw voorkennis? Neem dan contact op met Global Training. Onze deskundige opleidingsadviseurs kunnen aan de hand van enkele vragen vaststellen of u aan deze opleiding kunt deelnemen.

Docent adviseert Global Training cursist

Lesmaterialen, software en benodigdheden

Wij adviseren om een eigen laptop mee te nemen. Mocht u niet over een eigen laptop beschikken, geef dit dan door aan uw opleidingsadviseur. Uw opleidingsadviseur zal voor een passende oplossing zorgen. Dit kan inhouden dat er voor u een laptop wordt gehuurd.

Wat ga ik leren?

Het uitgangspunt van deze opleiding: u leert om geheel zelfstandig een complete, professionele en complexe WordPress maatwerk website/webshop te ontwikkelen. Onze vakkundige docenten met jarenlange WordPress ervaring hebben goed gekeken naar de kennis, competenties en vaardigheden die u hiervoor nodig heeft, en een nieuw lesprogramma opgesteld. Hieronder wordt in het kort aangegeven wat u tijdens de Cursus WordPress gaat leren.

WordPress template (gevorderden)

De meeste webdesigners gebruiken standaard templates van WordPress en passen deze enigszins aan om een persoonlijke look and feel te creëren. Tijdens de Cursus WordPress van Global Training leert u WordPress themes vanuit scratch te ontwikkelen. Ook leren we om templates dieper te begrijpen, aan te passen en uit te breiden. U leert over de specifieke werking van themplates, de complete theme engine en de samenhang tussen de meest advanced templates en WordPress. U gaat zelf een theme bouwen die is geoptimaliseerd voor uw website of webshop.

Custom Post Types

Iedere WordPress site kent standaard Custom Post Types, zoals een pagina, article enzovoorts. Voor steeds meer gebruikers is dit niet voldoende: ze willen zelf Custom Post Types (laten) ontwikkelen. Tijdens deze training WordPress leert u zelf Custom Post Types te ontwikkelen, zoals types voor pagina’s, artikelen, formulieren, portfolio’s, boeken, referenties en cursussen. Hierdoor kunt u websites en webshops geheel naar eigen inzicht inrichten.

Search Engine Optimization (SEO) voor WordPress

WordPress leent zich vanwege de specifieke broncode goed voor zoekmachine optimalisatie. Het belangrijkste is dat uw website goed is ingericht, zodat deze zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google ranked. In deze module wordt de basisopzet besproken en leert u de belangrijkste plug-ins kennen met als doel meer bezoekers naar uw website te trekken. Ook leert u de broncode te optimaliseren om de snelheid van uw website positief te beïnvloeden, hetgeen steeds belangrijk wordt om hoger in de Google zoekmachine te worden weergegeven (SEO doeleinden).

WordPress cursus gevorderden

WooCommerce

De commerciële mogelijkheden van WordPress groeien alleen maar. Tijdens de cursus leert u met WooCommerce uw webshop te bouwen en goed in te richten.

Plugins bijwerken

WordPress voert regelmatig updates uit voor onderhoud en beveiliging, en als WordPress gebruiker maakt u waarschijnlijk gebruik van een aantal plugins die belangrijk zijn voor uw website of webshop. Deze updates kunnen ertoe leiden dat uw plugins niet meer worden ondersteunt door uw website. Met de kennis die u tijdens deze training opdoet kunt u er zelfstandig voor zorgen dat plugins uitstekend communiceren met uw WordPress website. Daarom is het van groot belang dat u regelmatig uw WordPress website controleert op alle functies.

PHP voor WordPress

WordPress templates zijn veelal gebaseerd op de scripttaal PHP. Om de basis van een standaard template aan te passen, is basiskennis van CSS in combinatie met wat knip- en plakwerk voldoende. Om geheel zelfstandig krachtige en originele WordPress thema’s/templates vanuit scratch te ontwikkelen (ontwerpen, aanpassen en onderhouden), is goede kennis van PHP noodzakelijk. Tijdens deze cursus leert u alles wat u moet weten over zelf websites maken met PHP in WordPress.

Lesprogramma

Tijdens de cursus WordPress worden de volgende modules behandeld:

Module 1: wordPress en PHP

 • Opfrisuurtje: de samenhang van WordPress themes en PHP.
 • Een back-up maken van uw WordPress website en deze herstellen.
 • Een development site maken om deze te testen.
 • Verschillende soorten content begrijpen en gebruiken.
 • Kennis maken met de belangrijkste WordPress plugins.
 • Problemen met WordPress oplossen.
 • De volgende fase van uw WordPress website plannen.
 • Vragensessie: wat zijn de specifieke uitdagingen voor uw site?

Module 2: zelf een optimale theme maken

 • Introductie tot de complete theme engine. Hoe werken de themes nu écht en wat is de samenhang tussen de meest advanced templates en WordPress?
 • U leert hoe u krachtige WordPress themes creëert met de laatste ontwikkelingstool van WordPress.
 • WordPress child themes: waarom zijn deze nodig?
 • WordPress themes aanpassen (customizing) met een web inspector tool.
 • U leert werken met de drag-and-drop content builder
 • U leert de specifieke WordPress API hookings waarmee u met uw theme meer features en voordelen kan bieden, die zowel voor uw klanten als voor voordeliger uitpakken.
 • U maakt theme ondersteuning voor backgrounds, custom headers, title tags, post formats en meer.
 • U voegt met de WordPress customizer sections toe, evenals color pickers, file uploads, textboxes en nog veel meer.
 • U leert hoe u een statische Twitter Bootstrap website kan ombouwen tot een dynamische WordPress theme.
 • Met de opgedane kennis begint u een volledig functionerende WordPress theme te ontwikkelen die specifiek op uw business case (website of webshop) is toegerust.

Module 3: zelf Custom Post Types maken

 • U leert Custom Post Types voor WordPress maken, zoals types voor pagina’s, artikelen, portfolios, boeken, referenties en cursussen.
 • U creëert uw eigen template tags en roept deze op in uw template PHP bestanden.
 • U frist uw kennis van shortcodes op.
 • U maakt uw eigen Page Template aan, die de aangepaste gegevens weergeeft in uw templates.
 • U voegt de Theme Support toe aan uw template, zoals custom headers, backgrounds, post formats, HTML title tags en meer.
 • U leert hoe u de verschillende plugins (zoals dynamic sidebars) kan registeren en oproepen.
 • Gedetailleerde menu’s en hun locaties.
 • Werken met de ‘Customizer’ API en de Theme Modification API.
 • U leert hoe u het beste verschillende combinaties van posts en pages kan weergeven, op basis van post status, auteur, password bescherming, custom post type, specifiek aangepaste of gepubliceerde datum, lijst van featured images en meer opties.

Module 4: zoekmachine optimisatie (SEO)

 • U leert uw website zo hoog mogelijk in de ranglijst van Google te laten terugkomen met behulp van Search Engine Optimization (SEO) in WordPress.
 • We nemen de navigatiestructuur en on-page navigatie van uw website opnieuw onder de loep.
 • De taxonomieën waarmee u gebruikt van tags en categorieën.
 • Linkbuilding in 2018: hoe kunt u intern en extern het beste doorlinken?
 • De plugins die voor iedere website noodzakelijk zijn.
 • Een optimale beveiliging voor uw website.
 • Optimaliseren van de laadtijd van uw website.
 • Alles over Homepage Search Engine Optimalisation.
 • Hoe kunt u caching en CDN zo goed mogelijk instellen?
 • De content van uw website on page optimaliseren.
 • Voorkomen van duplicate content op uw eigen webpagina’s, waardoor u met uzelf concurreert (duplicate KW ranking)
 • Het verzamelen van user metrics (tijd van uw bezoeker op uw site, bezochte pagina’s per visit, bounce rate, etc.) en de interactie (reacties) met uw website.

Module 5: richt uw webshop in met WooCommerce

 • Introductie WooCommerce: met deze e-commerce speler van WordPress leert u maximaal rendement te halen uit uw website of webshop.
 • Hoe functioneert WordPress precies als webshop?
 • Wat zijn de e-commerce plugins met de beste potentie voor uw webshop?
 • Hoe kunt u de vormgeving van uw webshop zo effectief mogelijk inzetten en waar nodig simpel veranderen?
 • Richt uw webshop in aan de hand van een marketingplan.
 • Welke categorieën van webshops bestaan er, welke producten of diensten worden er geboden en in welke categorie valt uw website?
 • Welke tags kunt u het beste gebruiken voor uw webshop?
 • Welke configuraties kunt u nog aan uw webshop toevoegen en welke opties en instellingen kunt u daarvoor het beste gebruiken?
 • Voeg uw producten en diensten toe met de typologie: simpel, gegroepeerd, variabel of extern/affiliate?
 • Het instellen van de verzending en de belasting.
 • Hoe breidt u met plugins de functionaliteit van uw webshop uit?
 • Hoe kunt u eenvoudige statistieken maken over het gebruik van uw webshop?

Resultaten

Wanneer u de opleiding WordPress heeft afgerond, kunt u zich met recht een WordPress specialist noemen. Waar anderen themes aanpassen, bent u in staat om zelf templates vanuit scratch te ontwikkelen met PHP. Daarnaast kunt u geheel zelfstandig custom post types aanmaken en daarmee WordPress maatwerk websites en webshops ontwikkelen. U leert de broncode van WordPress te optimaliseren voor SEO doeleinden (zoekmachine optimalisatie), en plugins bij te werken zodat deze uitstekend met uw website communiceren.

Na het volgen van de vijfdaagse Cursus WordPress bent u in staat om:

 • Met behulp van PHP krachtige en complexe templates vanuit scratch ontwikkelen.
 • Persoonlijke Custom Post Types aanmaken en daarmee uw website of webshop geheel naar eigen inzicht inrichten.
 • Uw eigen MySQL database maken.
 • De broncode en structuur van uw wordpress website of webwinkel aanpassen voor zoekmachine – en conversie optimalisatie doeleinden.
 • Een eigen webshop maken aan de hand van WooCommerce.
 • Plugins bijwerken voor een uitstekende communicatie met uw website of webwinkel.

U bent u niet meer afhankelijk van dure externe bureaus voor de ontwikkeling van uw website of webshop en bespaart hiermee flink op (bedrijfs)uitgaven. U leert u de laatste ontwikkelingen en vakterminologie over WordPress, PHP, CSS en HTML kennen en past u de modernste webdesign technieken toe.

Ook zal deze training een positieve bijdrage leveren aan uw professionele ontwikkeling. Hierdoor zal u in staat zijn om uw werkzaamheden beter op te pakken. Na het volgen van deze training bent u in staat om uw (toekomstige) afdeling of bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Hierdoor draagt u bij aan de professionalisering en winstgevendheid van uw bedrijf. U mag zichzelf met recht een WordPress specialist noemen.

Opleiding WordPress

Arbeidsperspectieven

Momenteel is er veel vraag naar WordPress specialisten die zelf templates en themes kunnen ontwikkelen, en een website of webshop volledig naar eigen hand kunnen zetten.  Na het volgen van deze cursus bent u gespecialiseerd in het ontwerpen van WordPress maatwerk websites en kunt u direct aan de slag voor veel werkgevers. Ook kunt u ervoor kiezen om carrière te maken als freelancer en de websites van uw klanten naar het volgende niveau te tillen.

Zo kunt u denken aan functies als:

 • Creative designers en grafisch ontwerpers
 • WordPress (back-end & front-end) developers
 • WordPress digital marketeers
 • Content managers
 • Communicatiemedewerkers
 • (Freelance) WordPress theme developer

Klantervaringen

Meer weten?

Uiteraard is er nog veel meer te vertellen over Global Training en onze cursussen. In de brochure komen de onderstaande onderwerpen aan bod:

 • Over ons
 • Waarom kiezen voor Global Training
 • Topdocenten uit de praktijk
 • Onze werkwijze
 • Businesscase en examen
 • Certificering en kwaliteit
 • Startgarantie
 • All-in tarieven
 • Fiscale belastingvoordelen
 • Opleidingslocaties

Klik op de onderstaande button om de brochure te downloaden, of schrijf uzelf vandaag nog in!

Anderen bekeken ook

Cursus Webdesign

U wilt als webdesigner een verdiepingsslag maken? Als ondernemer carrière maken in de webdesign markt? Of u heeft een grote passie voor webdesign en wilt zich laten omscholen tot professionele webdesigner? Wij leiden u op tot webdesigner.

Cursus Magento Webshop

Leer hoe u een professionele, kwalitatieve en winstgevende Magento webshop kunt  ontwikkelen. En dat ook nog eens conform de allerlaatste ontwikkelingen. Aaarzel niet langer en bekijk de cursus Magento Webshop!

Cursus PHP

Leer geheel zelfstandig een professionele, kwalitatieve en dynamische websites of applicaties te ontwikkelen. Als PHP developer bent u nooit meer afhankelijk van externe partijen en houdt u kwaliteit en het behalen van deadlines in eigen hand.

Cursus Programmeren

Wilt u software en applicaties ontwikkelen, maar heeft u nagenoeg geen programmeer-ervaring? Dan dient u allereerst de basisprincipes en fundamenten van het programmeren onder de knie te krijgen. 

Deskundig en persoonlijk advies aanvragen?

Op basis van uw huidige loopbaan en leerdoelen geven wij u graag persoonlijk advies. Laat uw gegevens achter en onze deskundige opleidingsadviseurs bellen u binnen 24 uur op om het persoonlijk advies te bespreken.

Waarom kiezen voor Global Training?

Praktijkgericht

Kleine klassen

Topkwaliteit

Bevlogen trainers

Unieke nazorg

Certificaten

Inspirerende lesdagen

Individuele begeleiding

Een selectie van onze klanten

ING logo
KPN logo
Nationale Nederlanden logo
Ministerie van Defensie logo
Ziggo logo
Aegon logo

Wij zijn trots op

3.000 +

Verzorgde cursussen

9,4

Gemiddelde beoordeling

45

Opleidingslocaties in NL en BE

150 +

Bevlogen docenten

Opleidingsadvies nodig?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn op werkdagen tussen 09:00 t/m 17:00 uur telefonisch bereikbaar. U kunt ons bereiken door de “bel me terug” knop bovenaan deze pagina te gebruiken. Of neem contact met ons op via:

Studiegids ontvangen?

In de studiegids staat een overzicht van alle cursussen die Global Training aanbiedt. Vraag deze nu aan en ontvang alle opleidingsinformatie per mail.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Updates & aanbiedingen

Meld uzelf aan op onze nieuwsbrief en blijf daardoor op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.