Cursus WordPress

Cursus beoordeling

4.6/5

/ 9,4

In het kort

Cursus WordPress: tijdens deze diepgaande cursus WordPress bouw jij je eigen moderne en winstgevende WordPress website. Dit doe je onder begeleiding van een echte WordPress specialist en conform de allerlaatste ontwikkelingen! Waar anderen templates aanpassen, leer jij deze vanuit scratch te ontwikkelen. Ook ga je custom post types aanpassen om zo de broncode van WordPress en plugins te manipuleren. Verder gaan we dieper in op beveiliging, SEO, PHP en WooCommerce.

Cursus WordPress: wil u als webdesigner bij de internationale top van WordPress horen?

Wilt u professionele en complexe WordPress maatwerk websites en webshops ontwikkelen? Loopt u tegen de grenzen aan van de standaard WordPress infrastructuur en templates? Bent u klaar voor een serieuze vervolgstap in WordPress? Beschikt u al over een eigen WordPress website/webshop en u wilt deze professionaliseren, optimaliseren en daarmee dus winstgevender maken? Wilt u als webdesigner bij de internationale top van WordPress horen? Dan is het tijd voor de cursus WordPress van Global Training!

WordPress is ’s werelds meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) om websites en webshops te beheren en ontwikkelen. WordPress begon als platform voor blogs, maar maakte de ontwikkeling door tot weblog-software voor het ontwikkelen van complete websites en webshops. Naar verwachting zullen binnenkort een kwart van alle websites, webshops en blogs (wereldwijd) zijn ontwikkeld in WordPress.

WordPress heeft zijn immense populariteit te danken aan het feit dat dit CMS constant wordt doorontwikkeld (er worden constant meer templates en plug-ins beschikbaar gesteld). Deze kunnen gratis worden gedownload en geïnstalleerd, waarna u er als webdesigner direct mee aan de slag kunt. Daardoor kunt u uw WordPress website of WooCommerce webshop geheel naar eigen inzicht inrichten. Daarnaast beschikt het WordPress CMS ook over een grote, actieve en betrokken WordPress community die u ondersteunt indien u daar behoefte aan heeft. 

Tijdens de cursus WordPress gaat u aan de slag met uw eigen WordPress website of WooCommerce webshop (eigen businesscase). Het uitgangspunt hierbij is dat u uw eigen WordPress website of webshop naar het volgende niveau tilt. Wat gaat u tijdens de cursus WordPress leren?

 • Krachtige en originele WordPress thema’s/templates vanuit scratch ontwikkelen met PHP (ontwerpen, aanpassen en onderhouden).
 • Eigen Custom Post Types ontwikkelen. Hierdoor kunt u WordPress websites of webshops volledig naar eigen inzicht inrichten.
 • De broncode van WordPress aanpassen voor SEO doeleinden (zoekmachine optimalisatie).
 • U leert een WordPress webshop te ontwikkelen (WooCommerce)
 • U leert alles over de belangrijkste WordPress plug-ins om het maximale rendement uit uw website of webshop te halen.
 • U leert te editen in HTML, CSS en PHP.

Tijdens de cursus WordPress werken we aan uw kennis en vaardigheden en leiden we u op tot WordPress specialist. Nadat u deze opleiding WordPress heeft afgerond bent u in staat om op geheel zelfstandige wijze complexe, professionele en converterende WordPress maatwerk websites en webshops te ontwikkelen. Daarmee levert deze cursus WordPress een directe bijdrage aan het succes en winstgevendheid van uw WordPress websites of webshops. Door aan deze cursus WordPress deel te nemen, investeert u in zichzelf en bent u niet meer afhankelijk prijzige externe bureaus voor de ontwikkeling van uw WordPress website. Ook bespaart u daarmee op de langere termijn duizenden euro’s aan ontwikkel- en onderhoudskosten.

Cursus WordPress website maken

Waarom kiezen voor de cursus WordPress bij Global Training?

Onze bevlogen WordPress trainers met jarenlange ervaringen maken u aan de hand van de theorie en de vele praktijkoefeningen wegwijs in de wereld van WordPress. U leert geavanceerde functies en mogelijkheden van WordPress kennen. Deze kunt u na de training WordPress direct in de praktijk toepassen:

 • In slechts vijf dagen leiden we u op tot WordPress professional.
 • Werk tijdens de cursus WordPress aan uw eigen WordPress website of webshop (eigen businesscase). Onze deskundige WordPress specialisten begeleiden u hierin.
 • Leer wat voor u de belangrijkste thema’s en plug-ins zijn om uw website soepeler te laten werken en visueel aantrekkelijker te krijgen.
 • Wees niet meer afhankelijk van dure externe bureaus voor het bouwen, beheren en onderhouden van uw WordPress websites of webshops. Bespaar daarmee voor duizenden euro’s aan kosten.

Doelgroep & voorkennis

De cursus WordPress is bedoeld voor iedereen die al bekend is met WordPress, maar nu een serieuze vervolgstap wil maken. Deze opleiding WordPress is gericht op zowel de beginnende- als professionele webdesigner/webdeveloper. Echter is deze cursus WordPress ook geschikt voor mensen uit andere vakgebieden. Deze cursus WordPress is met name geschikt voor:     

 • Ondernemers en freelance WordPress ontwikkelaars die het maximale uit WordPress willen halen.
 • Webdevelopers/webdesigner die WordPress websites en webshops ontwikkelen en onderhouden voor klanten.
 • Grafisch ontwerpers, WordPress marketeers en andere functiegroepen die voor hun werk te maken hebben met WordPress.
 • Voor iedereen die een carrière als professioneel WordPress webdesigner/webdeveloper ambieert.

Voordat u aan deze cursus WordPress deelneemt is het belangrijk dat u al een simpele WordPress website of WooCommerce webshop kunt installeren. Daarnaast dient u met HTML en CSS te kunnen werken. En ook is het belangrijk dat u al kunt programmeren met PHP voordat u aan deze cursus WordPress deelneemt. Indien u nog geen kennis van WordPress heeft, dan raden we het u aan om de cursus Webdesign van Global Training te volgen. Tijdens de cursus Webdesign worden namelijk de fundamenten van WordPress, HTML, CSS en PHP behandeld.

Twijfelt u over uw voorkennis? Neem dan contact op met de opleidingsadviseurs van Global Training. Onze opleidingsadviseurs kunnen aan de hand van enkele vragen vaststellen of u aan deze opleiding kunt deelnemen. De Global Training opleidingsadviseurs zijn te bereiken via 085-018 51 08 of stuur een mail naar info@globaltraining.nl

Docent adviseert Global Training cursist

Lesmaterialen, software en benodigdheden

Wij adviseren om een eigen laptop mee te nemen naar de cursus WordPress. Mocht u niet over een eigen laptop beschikken, geef dit dan door aan uw opleidingsadviseur. Uw opleidingsadviseur zal voor een passende oplossing zorgen.

Wat ga ik leren?

Het uitgangspunt van deze opleiding WordPress: u leert geheel zelfstandig een geavanceerde, professionele en converterende WordPress maatwerk website of WooCommerce webshop te ontwikkelen. Onze specialistische WordPress trainers hebben deze cursus WordPress samengesteld. Hierbij hebben we goed gekeken naar alle kennis en vaardigheden waarover een succesvolle webdesigner dient te beschikken. Al deze waardevolle kennis en vaardigheden hebben we vervolgens in deze cursus WordPress van Global Training gegoten. Hieronder wordt in het kort aangegeven wat u tijdens de cursus WordPress gaat leren.

WordPress thema’s en templates ontwikkelen (gevorderden)

De meeste webdesigners gebruiken standaard templates van WordPress en passen deze enigszins aan om een persoonlijke look en feel te creëren. Tijdens deze cursus WordPress van Global Training leert u WordPress thema’s vanuit scratch te ontwikkelen. Na het succesvol doorlopen van deze cursus WordPress begrijpt u WordPress templates. Uiteraard kunt u na het afronden van deze WordPress cursus uw eigen templates aanpassen of uitbreiden. Zo leert u meer over de specifieke werking van templates, de complete theme engine en de samenhang tussen de meest advanced templates en WordPress. Tijdens de cursus WordPress gaat u dus zelf een thema bouwen die is geoptimaliseerd voor uw WordPress website of WooCommerce webshop. 

Custom Post Types aanpassen

Iedere WordPress website of WooCommerce webshop kent standaard Custom Post Types. Denk hierbij aan een pagina, article, etc. Voor steeds meer WordPress gebruikers is dit niet meer voldoende. Ze willen zelf hun eigen Custom Post Types (laten) ontwikkelen. Tijdens deze training WordPress leert u zelf Custom Post Types te ontwikkelen, zoals types voor pagina’s, artikelen, formulieren, portfolio’s, boeken, referenties en cursussen. Ook gaat u de architectuur van WordPress leren begrijpen en manipuleren. Daarmee leert u dus WordPress websites en WooCommerce webshops geheel naar eigen inzicht in te richten.

Search Engine Optimization (SEO) voor WordPress

WordPress leent zich vanwege de specifieke broncode goed voor zoekmachine optimalisatie. Het belangrijkste is dat uw website goed is ingericht, zodat uw WordPress website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google ranked. In deze module wordt de basisopzet besproken en leert u de belangrijkste plug-ins kennen met als doel meer bezoekers naar uw WordPress website te trekken.

WordPress cursus gevorderden

WooCommerce

De commerciële mogelijkheden van WordPress groeien alleen maar. Tijdens de cursus WordPress leert u met WooCommerce een webshop te bouwen en uitstekend in te richten.

Plug-ins bijwerken

WordPress voert regelmatig updates uit voor onderhoud en beveiliging. U als WordPress gebruiker maakt waarschijnlijk gebruik van een aantal plug-ins die belangrijk zijn voor uw website of webshop. Deze updates kunnen ertoe leiden dat uw plug-ins niet meer worden ondersteunt door uw website. Met de kennis die u tijdens deze training WordPress opdoet kunt u er zelfstandig voor zorgen dat plug-ins uitstekend communiceren met uw WordPress website. Daarom is het van groot belang dat u regelmatig uw WordPress website controleert op alle functies.

PHP voor WordPress

WordPress templates zijn gebaseerd op de scripttaal PHP. Om de basis van een standaard template aan te passen, is basiskennis van CSS in combinatie met wat knip- en plakwerk voldoende. Om geheel zelfstandig krachtige en originele WordPress thema’s/templates vanuit scratch te ontwikkelen (ontwerpen, aanpassen en onderhouden), is goede kennis van PHP noodzakelijk. Tijdens deze cursus WordPress leert u alles wat u moet weten over zelf thema’s maken met PHP voor WordPress.

Lesprogramma

Tijdens de cursus WordPress worden de volgende modules behandeld:

Module 1: wordPress en PHP

 • Opfrisuurtje: de samenhang van WordPress thema’s en PHP
 • Een back-up maken van uw WordPress website en deze herstellen
 • Een development site maken om deze te testen
 • Verschillende soorten content begrijpen en gebruiken
 • Kennis maken met de belangrijkste WordPress plug-ins
 • Problemen met WordPress oplossen
 • De volgende fase van uw WordPress website plannen
 • Vragensessie: wat zijn de specifieke uitdagingen voor uw site?

Module 2: Zelf een optimale WordPress thema maken

 • Introductie tot de complete theme engine. Hoe werken de thema’s nu écht en wat is de samenhang tussen de meest advanced templates en WordPress?
 • U leert hoe u krachtige WordPress thema’s creëert met de laatste ontwikkelingstool van WordPress
 • WordPress child themes: waarom zijn deze nodig?
 • WordPress thema’s aanpassen (customizing) met een web inspector tool
 • U leert werken met de drag-and-drop content builder
 • U leert de specifieke WordPress API hookings waarmee u met uw thema meer features en voordelen kan bieden, die zowel voor uw klanten als voor u voordeliger uitpakken
 • U maakt theme ondersteuning voor backgrounds, custom headers, title tags, post formats en meer
 • U voegt met de WordPress customizer sections toe, evenals color pickers, file uploads, textboxes en nog veel meer
 • U leert hoe u een statische website kan ombouwen tot een dynamische WordPress thema
 • Met de opgedane kennis en vaardigheden gaat u een volledig functionerende WordPress thema ontwikkelen die specifiek op uw business case (website of webshop) is toegerust

Module 3: zelf Custom Post Types maken

 • U leert Custom Post Types voor WordPress maken, zoals types voor pagina’s, artikelen, portfolio’s, boeken, referenties en cursussen
 • U creëert uw eigen template tags en roept deze op in uw template PHP bestanden.
 • U frist uw kennis van shortcodes op
 • Categorieën, taxonomieën en tags
 • U maakt uw eigen Page Template aan, die de aangepaste gegevens weergeeft in uw templates
 • U voegt de Theme Support toe aan uw template, zoals custom headers, backgrounds, post formats, HTML title tags en meer
 • U leert hoe u de verschillende plug-ins (zoals dynamic sidebars) kan registeren en oproepen.
 • Gedetailleerde menu’s en hun locaties
 • Werken met de ‘Customizer’ API en de Theme Modification API
 • U leert hoe u het beste verschillende combinaties van posts en pages kan weergeven, op basis van post status, auteur, password bescherming, custom post type, specifiek aangepaste of gepubliceerde datum, lijst van featured images en meer opties

Module 4: Zoekmachine optimalisatie (SEO)

 • Hoe kan uw WordPress website of WooCommerce webshop zo hoog mogelijk ranken in Google?
 • Content van de website: hoe pakt u dit aan?
 • Techniek van de website: optimaliseren van laadtijden
 • Linkbuilding: hoe werkt dit en wat u moet doen?
 • De plug-ins die voor iedere WordPress website noodzakelijk zijn
 • Een optimale beveiliging voor uw website
 • Hoe kunt u caching en CDN zo goed mogelijk instellen?
 • On page optimalisatie
 • Voorkomen van duplicate content op uw eigen webpagina’s (met uzelf concurreren)
 • Het verzamelen van user metrics (tijd van uw bezoeker op uw site, bezochte pagina’s per visit, bounce rate, etc.) en de interactie met uw WordPress website of WooCommerce webshop

Module 5: richt uw webshop in met WooCommerce

 • Introductie WooCommerce: met deze e-commerce speler van WordPress leert u maximaal rendement te halen uit uw website of webshop
 • Hoe functioneert WordPress precies als webshop?
 • Wat zijn de e-commerce plug-ins met de beste potentie voor uw webshop?
 • Hoe kunt u de vormgeving van uw webshop zo effectief mogelijk inzetten en waar nodig simpel veranderen?
 • Welke tags kunt u het beste gebruiken voor uw webshop?
 • Welke configuraties kunt u nog aan uw webshop toevoegen en welke opties en instellingen kunt u daarvoor het beste gebruiken?
 • Voeg uw producten en diensten toe met de typologie: simpel, gegroepeerd, variabel of extern/affiliate?
 • Het instellen van de verzending en de belasting
 • Hoe breidt u met plug-ins de functionaliteit van uw webshop uit?
 • Hoe kunt u eenvoudige statistieken maken over het gebruik van uw webshop?

Resultaten

Wanneer u de opleiding WordPress heeft afgerond, kunt u zich met recht een WordPress specialist noemen. Waar anderen thema’s aanpassen, bent u in staat om zelf templates vanuit scratch te ontwikkelen met PHP. Daarnaast kunt u geheel zelfstandig custom post types aanmaken en daarmee WordPress maatwerk websites en webshops ontwikkelen. U leert de broncode van WordPress te optimaliseren voor SEO doeleinden (zoekmachine optimalisatie), en plug-ins bij te werken zodat deze uitstekend met uw website communiceren.

Na het volgen van de vijfdaagse cursus WordPress bent u in staat om:

 • Met behulp van PHP krachtige en geavanceerde thema’s en templates vanuit scratch ontwikkelen.
 • Persoonlijke Custom Post Types aanmaken en daarmee uw website of webshop geheel naar eigen inzicht in te richten.
 • Uw eigen MySQL database maken.
 • De broncode en structuur van uw WordPress website of WooCommerce webwinkel aanpassen voor zoekmachine – en conversie optimalisatie doeleinden.
 • Een eigen webshop maken met WooCommerce.
 • Plug-ins bijwerken voor een uitstekende communicatie met uw website of webwinkel.
Opleiding WordPress

Arbeidsperspectieven

Momenteel is er veel vraag naar WordPress specialisten die zelf templates en thema’s kunnen ontwikkelen en daarmee websites of webshops volledig naar eigen hand kunnen zetten. Na het volgen van deze cursus WordPress bent u gespecialiseerd in het ontwerpen van WordPress maatwerk websites en kunt u direct aan de slag voor veel werkgevers. Ook kunt u ervoor kiezen om carrière te maken als WordPress freelancer en websites van uw klanten naar het volgende niveau te tillen.

Zo kunt u denken aan functies als:

 • Creative designers en grafisch ontwerpers
 • WordPress (backend & frontend) developers
 • WordPress digital marketeers
 • Content managers
 • Communicatiemedewerkers
 • (Freelance) WordPress theme developer

Klantervaringen

Meer weten?

Uiteraard is er nog veel meer te vertellen over Global Training en onze cursussen. In de brochure komen de onderstaande onderwerpen aan bod:

 • Over ons
 • Waarom kiezen voor Global Training
 • Topdocenten uit de praktijk
 • Onze werkwijze
 • Businesscase en examen
 • Certificering en kwaliteit
 • Startgarantie
 • All-in tarieven
 • Fiscale belastingvoordelen
 • Opleidingslocaties

Klik op de onderstaande button om de brochure te downloaden, of schrijf uzelf vandaag nog in!

Anderen bekeken ook

Cursus Webdesign

U wilt als webdesigner een verdiepingsslag maken? Als ondernemer carrière maken in de webdesign markt? Of u heeft een grote passie voor webdesign en wilt zich laten omscholen tot professionele webdesigner? Wij leiden u op tot webdesigner.

Cursus Magento Webshop

Leer hoe u een professionele, kwalitatieve en winstgevende Magento webshop kunt  ontwikkelen. En dat ook nog eens conform de allerlaatste ontwikkelingen. Aaarzel niet langer en bekijk de cursus Magento Webshop!

Cursus PHP

Leer geheel zelfstandig een professionele, kwalitatieve en dynamische websites of applicaties te ontwikkelen. Als PHP developer bent u nooit meer afhankelijk van externe partijen en houdt u kwaliteit en het behalen van deadlines in eigen hand.

Cursus Programmeren

Wilt u software en applicaties ontwikkelen, maar heeft u nagenoeg geen programmeer-ervaring? Dan dient u allereerst de basisprincipes en fundamenten van het programmeren onder de knie te krijgen. 

Deskundig en persoonlijk advies aanvragen?

Op basis van uw huidige loopbaan en leerdoelen geven wij u graag persoonlijk advies. Laat uw gegevens achter en onze deskundige opleidingsadviseurs bellen u binnen 24 uur op om het persoonlijk advies te bespreken.

Waarom kiezen voor Global Training?

Praktijkgericht

Kleine klassen

Topkwaliteit

Bevlogen trainers

Unieke nazorg

Certificaten

Inspirerende lesdagen

Individuele begeleiding

Een selectie van onze klanten

ING logo
KPN logo
Nationale Nederlanden logo
Ministerie van Defensie logo
Ziggo logo
Aegon logo

Wij zijn trots op

3.000 +

Verzorgde cursussen

9,4

Gemiddelde beoordeling

45

Opleidingslocaties in NL en BE

150 +

Bevlogen docenten

Opleidingsadvies nodig?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn op werkdagen tussen 09:00 t/m 17:00 uur telefonisch bereikbaar. U kunt ons bereiken door de “bel me terug” knop bovenaan deze pagina te gebruiken. Of neem contact met ons op via:

Studiegids ontvangen?

In de studiegids staat een overzicht van alle cursussen die Global Training aanbiedt. Vraag deze nu aan en ontvang alle opleidingsinformatie per mail.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Updates & aanbiedingen

Meld uzelf aan op onze nieuwsbrief en blijf daardoor op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.