Cursus Photoshop

Cursus beoordeling

4.6/5

/ 9.3

In het kort

Tegenwoordig zijn foto’s en overige beeldmaterialen niet meer weg te denken uit onze samenleving. Overal waar we kijken zien we beeld. Een uitermate geschikt programma om professionele afbeeldingen te ontwerpen en bewerken is Photoshop. Tijdens deze cursus Photoshop (basis + advanced) leert u alles dat u nodig heeft om afbeeldingen op te bouwen vanaf nul en tot in de puntjes te bewerken. En dat vooral door praktijkgericht te oefenen. Vraag nu de brochure aan!

Cursus Photoshop: leer alles dat u nodig heeft om afbeeldingen op te bouwen vanaf nul en tot in de puntjes te bewerken

Tegenwoordig zijn foto’s en beeldmateriaal niet meer weg te denken uit onze samenleving. Overal waar we kijken zien we beeld. Op onze smartphone, computer, tablet, televisie, billboards, noem maar op. Alhoewel beelden erg belangrijk voor ons zijn, zet deze trend zich voort en worden kwalitatieve en professionele beelden/foto’s de komende jaren nóg belangrijker voor het bedrijfsleven. Uit onderzoek blijkt immers dat professionele en kwalitatieve beeldmateriaal een grote invloed heeft op de besluitvorming van consumenten. 

Een uitermate geschikt beeldbewerkingsprogramma om professionele afbeeldingen te creëren, is Photoshop. Photoshop is het paradepaardje van Adobe, en niet voor niets. Voor zowel drukwerk, presentaties, collages, desktoppublishing als voor het web is Photoshop zonder twijfel de meest geavanceerde applicatie voor digitale fotobewerking. Hoewel de software laagdrempelig en gebruiksvriendelijk is voor beginners, biedt het eindeloze mogelijkheden voor al uw creatieve ambities. Dankzij de vele mogelijkheden en intelligente tools heeft Photoshop al enige tijd een fantastische reputatie onder fotografen, grafisch vormgevers, drukwerkdesigners en webdesigners. Het veelzijdige en gebruiksvriendelijke beeldbewerkingsprogramma Adobe Photoshop is niet voor niets het standaardpakket voor beeldbewerking in de grafische markt.

Adobe Photoshop layers

Met Adobe Photoshop kunt u foto’s en ander digitaal beeldmateriaalontwerpen en bewerken. U kunt bijvoorbeeld uw foto’s nabewerken om ze nóg mooier te maken. In Photoshop werkt u namelijk met layers (lagen), waarmee u de originele foto intact houdt. De lagen zijn te vergelijken met vellen doorzichtig papier die op elkaar zijn geplaatst. U kunt dan als het ware een nieuwe laag aanbrengen over de foto. Deze layers worden gebruikt om meerdere vlakken met foto’s en/of tekst te vullen. Photoshop heeft talrijke functies en gereedschappen waarmee u als grafisch ontwerper niet meer zonder kunt. Met Photoshop kunt u elke foto omtoveren tot iets speciaals. Ook wordt Adobe Photoshop vaak gecombineerd met andere programma’s, zoals Adobe InDesign en Adobe Illustrator. Door deze drie grafische programma uit de Creative Suite pakket met elkaar te combineren, beschikt u over een nóg krachtiger arsenaal om uw beeldmateriaal naar eigen hand te zetten.

Tijdens deze cursus Photoshop (basis + advanced) raakt u bekend met alle principes van Photoshop. Dit doen we aan de hand van de theorie, maar vooral door praktijkopdrachten uit te voeren. U maakt kennis met de meest indrukwekkende en geavanceerde functies en mogelijkheden van Photoshop. Zo zult u tijdens de cursus aan de hand van diverse gereedschappen afbeeldingen en andere grafische elementen aanpassen en transformeren door middel van lagen, effecten, maskers en vectoren. Onze docenten nemen u bij de hand en door een duidelijke uitleg en tal van praktijkgerichte opdrachten heeft u Adobe Photoshop relatief snel in de vingers.

Volg de cursus Photoshop en leer alles dat u nodig heeft om afbeeldingen op te bouwen vanaf nul en tot in de puntjes te bewerken. Als Photoshop specialist kent u alle kneepjes van het foto bewerkingsprogramma Photoshop en kunt u de opgedane kennis meteen professioneel in de praktijk toepassen. Photoshop zal voor u geen geheimen meer kennen.

Doelgroep & voorkennis

De cursus Adobe Photoshop (basis + advanced) is geschikt voor iedereen die zich bedrijfsmatig en op professioneel niveau gaat bezighouden met digitale beeldbewerking. Ook is deze cursus geschikt voor mensen die de basisprincipes van Photoshop al kennen, maar nu een verdiepingsslag willen maken. Deze cursus is geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde photoshopper. Deze cursus is de ideale start voor bijvoorbeeld:

 • Grafische vormgever
 • Ontwerpers
 • Vormgevers
 • DTP-ers
 • Illustratoren
 • Pr- en marketingmedewerkers
 • Communicatiemedewerkers
 • Tekenaars
 • Modeontwerpers
 • Fotografen
 • Hobbyisten

Voor het volgen van de opleiding Adobe Photoshop is geen specifieke vooropleiding nodig.

Lesmaterialen, software en benodigdheden

Deze cursus Adobe Photoshop is intensief en het niveau stijgt snel, daarom vragen we om uw volledige aandacht tijdens de lessen. We werken tijdens de training met CC-materiaal, omdat materiaal van eerdere versies (zoals CS4, CS5 en CS6) niet meer beschikbaar zijn. Met CC is Adobe overgegaan naar een abonnementsvorm in plaats van betalen per update. Mocht u nog met een oudere versie werken, dan zal onze docent de verschillen uitleggen, zodat u hier zonder problemen mee aan de slag kunt. De lesstof is gebaseerd op de Nederlandstalige versie van Adobe CC (Creative Cloud), maar als u een oudere versie gebruikt, dan is daar ook goed mee te werken.

Photoshop is er zowel voor Windows als voor het Mac platform. Het ontwikkelen met Photoshop is daarom ook platform onafhankelijk. Dat maakt onze opleiding geschikt voor zowel Windows als Mac gebruikers. Global Training zorgt ervoor dat u over een shareware versie van de gebruikte programma’s gaat beschikken. Indien dit niet meer mogelijk is, zal onze docent u daarvan op de hoogte brengen.

Deze cursus is een goede voorbereiding op het examen Adobe Certified Expert (ACE): Photoshop. U schrijft zich apart in voor dit examen. Het examen ACE: Photoshop is een verplicht examen voor de certificering ACE Master Certification en een keuze-examen voor de specialistcertificering Design Specialist en Web Specialist.

Wij adviseren om een eigen laptop mee te nemen. Mocht u niet over een eigen laptop beschikken, geef dit dan door aan uw opleidingsadviseur. Uw opleidingsadviseur zal voor een passende oplossing zorgen. Dit kan inhouden dat er voor u een laptop wordt gehuurd.

Wat ga ik leren?

De cursus Photoshop behandelt alle basis en geavanceerde begrippen, mogelijkheden en functies van het programma Adobe Photoshop. Dit is mogelijk gemaakt doordat de inhoud van de cursus speciaal is samengesteld door ervaren en certified Photoshop docenten.

De cursusinhoud bestaat uit meerdere hoofdstukken, zodat u stap voor stap alle mogelijkheden en functies van het programma leert kennen. In de eerste hoofdstukken worden de basisprincipes van Photoshop behandeld. Naarmate de dagen vorderen, zal steeds meer de diepte worden opgezocht. De lesdagen sluiten we af met kennisvragen en praktijkopgaven. Door het maken van de kennisvragen en praktijkopgaven leert u de theorie meteen in de praktijk toe te passen.

Zo leert u digitale afbeeldingen en andere grafische elementen op de computer aan te passen, te optimaliseren en te transformeren. Dit doet u onder anderen aan de hand van lagen, effecten, maskers en vectoren. Bovendien leert u intelligente retoucheermogelijkheden toe te passen. Hierbij komt bijvoorbeeld de samenhang tussen formaat, resolutie, kleurmodus en bestandsgrootte aan bod en leert u dit aan te passen. De mogelijkheden: uitsnijden, resamplen en transformeren komen aan bod, maar ook het wijzigen van de resolutie en het bijwerken van het perspectief. De functie van het histogram en het omgaan met levels en curves worden uiteraard ook behandeld, net als het werken met de toolbox, het maken van lagen en selecties en het werken met maskers en kanalen.

Naarmate de dagen vorderen komen beeldbewerking en illustreren aan de orde. Denk hierbij aan het maken van panorama’s en meerdere foto’s samenvoegen tot een HDR beeld. Ook gaan we in op efficiënt werken met Photoshop, u leert shortcuts te gebruiken en behandelen we beeldmontage waarmee u een collage maakt. Verder komen de verschillende mogelijkheden en instellingen van penselen aan bod en leert u op verschillende manieren kleuren te kiezen. Maar ook het toepassen van kleurbeheer, lenscorrectie- en verscherpingsfilters en het manipuleren van een afbeelding met Puppet Warp wordt uitgebreid behandeld. Type Tool en Vector Tool worden ook besproken. Dit zijn hulpmiddelen om met tekst en Smart Objects te kunnen werken. Ook worden de fotografiefuncties behandeld en de mogelijkheden voor complexe afbeeldingsselecties.

Aan het einde van de cursus worden de mogelijkheden van Photoshop voor webgebruik behandeld. Denk hierbij aan webgallery, optimalisatie, wegschrijven van bestanden voor het web en slicen. Ook leert u om te gaan met verschillende bestandstypen. Alles komt aan bod. In het hoofdstuk “lesprogramma” wordt een compleet overzicht van de cursusinhoud weergegeven.

Lesprogramma

Tijdens de cursus Photoshop worden de volgende modules behandeld:

 • Begrippen, mogelijkheden en functies Photoshop
 • Basishandelingen Photoshop beheersen
 • Photoshop Interface leren kennen
 • Werkruimte leren kennen en een document opzetten
 • Aanpassen van de afbeeldingsgrootte en –resolutie
 • De verschillende kleurmodellen
 • Corrigeren van kleur en contrast
 • Werken met verloop- en kleurlagen
 • Kleurbeheer Adobe Suite en het gekalibreerd printen van documenten
 • Geavanceerd corrigeren van kleur en contrast
 • Werken met collages 
 • Digitale foto’s corrigeren en verbeteren
 • Werken met geavanceerde lagen, selecties, filters en retoucheren van afbeeldingen
 • Werken met Brushes en de Brush tool
 • Werken met Adobe Bridge
 • Layer styles, adjustment layers en shaper styles
 • Photoshop gebruiken voor webdesign
 • Maskeren en verfijnen van selecties
 • Gebruik van vectoren
 • Bestandsindelingen van Photoshop
 • Werken met Bridge en MiniBridge
 • Maken van maskers en ze toepassen met overvloeimodi
 • Creatieve effecten toepassen (vervormingen en speciale kloontechnieken)
 • Leren werken met licht- en kleurencorrecties en fotocollages kunnen maken
 • De perfecte formaat kiezen
 • Typografisch ontwerpen
 • Video’s bewerken
 • Uitsnijden en rechtzetten
 • Juiste beelduitsnede maken
 • Content-Aware
 • RAW importeren, foto’s bewerken en retoucheren
 • Afbeeldingen optimaal bewerken en uitsnijden
 • Slimme pixelopvulling
 • Patronen en werken met verlopen
 • Afbeeldingen archiveren en opslaan
 • Blending options
 • Foto’s bewerken en teksten vormgeven
 • Extraction Filter, Background Eraser, Clipping Groups, Smart objects, en custom shapes
 • Corrigeren met curven en de kanaalmixer
 • Handelingen automatiseren
 • Illustreren: schilderen en tekenen met Photoshop (met mixerpenseel)
 • 3D objecten voor beeld en print
 • Geavanceerde composities
 • Overzetten, archiveren en opslaan
 • Photoshop shortcuts
 • Tips en trucs

Resultaten

Na afronding van de cursus Photoshop (basis + advanced) bent u een kei in het bewerken van digitaal beeldmateriaal op de computer en heeft Photoshop geen geheimen meer voor u. Met gemak kunt u alle Photoshop toepassingen optimaal gebruiken. Zo leert u om te gaan met verschillende Photoshop technieken om daarmee een pakkend visueel geheel te creëren. Na deze cursus Photoshop kent u Photoshop van binnen en van buiten.

Arbeidsperspectieven

Momenteel is er veel vraag naar Photoshop professionals en de verwachting is dat deze vraag vanuit de arbeidsmarkt de komende jaren gaat toenemen. Na het volgen van deze cursus kunt u als Photoshop specialist direct aan de slag voor veel werkgevers op de grafische afdeling. Een veelgevraagde vaardigheid op de arbeidsmarkt. U kunt:

 • Werken bij een reclame-, communicatie, of marketingbureau.
 • Werken bij een drukkerij, uitgeverij, etc.
 • Workshops geven in Photoshop.
 • Thuis uw eigen foto’s prachtig bewerken.

Ook kunt u ervoor kiezen om carrière te maken als freelancer. Hierbij kunt u de functie van zelfstandig grafisch vormgever uitoefenen.

Klantervaringen

Meer weten?

Uiteraard is er nog veel meer te vertellen over Global Training en onze cursussen. In de brochure komen de onderstaande onderwerpen aan bod:

 • Over ons
 • Waarom kiezen voor Global Training
 • Topdocenten uit de praktijk
 • Onze werkwijze
 • Businesscase en examen
 • Certificering en kwaliteit
 • Startgarantie
 • All-in tarieven
 • Fiscale belastingvoordelen
 • Opleidingslocaties

Klik op de onderstaande button om de brochure te downloaden, of schrijf uzelf vandaag nog in!

Anderen bekeken ook

Opleiding Illustrator

Wilt u aan de slag als grafisch ontwerper, DTP’er, technisch tekenaar of illustrator? Dan is het nu tijd voor de praktijkgerichte opleiding Illustrator, basis én gevorderd ineen, van Global Training. Leer hierbij alles wat u moet weten om als professioneel grafisch vormgever aan de slag te gaan!

Cursus InDesign

Bent u creatief en heeft u altijd al de ambitie gehad om folders en flyers te ontwerpen? Met haar vele krachtige tools en functies is InDesign dé applicatie voor u. U leert met InDesign materiaal te ontwikkelen dat bestaat uit één of meerdere pagina’s met tekst en eigen gekozen typografie en stijlen.

Cursus Infographics

In dit informatietijdperk worden we dagelijks overladen met veel informatie via bijvoorbeeld tv, internet, social media en in geschreven woord. Leer hoe u complexe of onoverzichtelijke informatie terug kan brengen tot de kern van het verhaal en zet daarmee uw doelgroep aan tot actie.

Cursus Webdesign

U wilt als webdesigner een verdiepingsslag maken? Als ondernemer carrière maken in de webdesign markt? Of u heeft een grote passie voor webdesign en wilt zich laten omscholen tot professionele webdesigner? Wij leiden u op tot webdesigner. Wacht niet langer en bekijk de cursus Webdesign van Global Training.

Deskundig en persoonlijk advies aanvragen?

Op basis van uw huidige loopbaan en leerdoelen geven wij u graag persoonlijk advies. Laat uw gegevens achter en onze deskundige opleidingsadviseurs bellen u binnen 24 uur op om het persoonlijk advies te bespreken.

Waarom kiezen voor Global Training?

Praktijkgericht

Kleine klassen

Topkwaliteit

Bevlogen trainers

Unieke nazorg

Certificaten

Inspirerende lesdagen

Individuele begeleiding

Een selectie van onze klanten

ING logo
KPN logo
Nationale Nederlanden logo
Ministerie van Defensie logo
Ziggo logo
Aegon logo

Wij zijn trots op

3.000 +

Verzorgde cursussen

9,4

Gemiddelde beoordeling

45

Opleidingslocaties in NL en BE

150 +

Bevlogen docenten

Opleidingsadvies nodig?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn op werkdagen tussen 09:00 t/m 17:00 uur telefonisch bereikbaar. U kunt ons bereiken door de “bel me terug” knop bovenaan deze pagina te gebruiken. Of neem contact met ons op via:

Studiegids ontvangen?

In de studiegids staat een overzicht van alle cursussen die Global Training aanbiedt. Vraag deze nu aan en ontvang alle opleidingsinformatie per mail.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Updates & aanbiedingen

Meldt uzelf aan op onze nieuwsbrief en blijf daardoor op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.