Shell zet infographics in om uitdagende en complexe vraagstukken op te lossen

Delen
Delen
Delen
Delen
Delen

Royal Dutch Shell is een Nederlands-Brits olie- en gasmaatschappij en één van de grootste private organisatie ter wereld. Multinational Shell opereert in meer dan 140 landen en is daarmee de meest winstgevende organisatie van Nederland. Voor veel landen is Shell een belangrijke organisatie aangezien het bijna 100.000 medewerkers in dienst heeft en daarmee een enorm grote bijdrage levert aan de werkgelegenheid van die landen. De immense omvang van Shell brengt echter ook uitdagende communicatievraagstukken met zich mee. Duizenden medewerkers moeten immers over relevante zaken op de hoogte worden gehouden.

Shell heeft ervoor gekozen om infographics in te zetten voor de interne- en externe communicatie en wilt daarmee de complexe communicatievraagstukken oplossen. Een infographics bestaat namelijk uit informatie verpakt in visuele weergaven die ontvangers (lezers) erg snel kunnen scannen. Uit onderzoeken blijkt tevens ook dat mensen veel eerder geneigd zijn om informatie te scannen in plaats van te lezen. Een ander groot voordeel van een infographic ten opzichte van een traditioneel artikel is dat het veel vaker door lezers gedeeld wordt met bijvoorbeeld collega’s. Gezien deze constateringen heeft Shell besloten om een zevental collega’s op te leiden tot infographic professionals. Hiermee werden complexe en uitdagende vraagstukken voor Shell een probleem van het verleden.

Global Training heeft de wensen- en behoeften van Shell uitvoerig in kaart gebracht. Hierbij werd er rekening gehouden met het niveau van de deelnemers, de specifieke businesscase en uitdagingen van Shell en de wens om zo spoedig mogelijk met de maatwerktraining te starten. Met onze specialisatie in communicatievraagstukken en jarenlange ervaring met infographics voor bedrijfsmatige doeleinden, hebben we voor zeven medewerkers van Shell een tweedaagse Infographics maatwerktraining verzorgd.

Het resultaat:

  • De deelnemers kunnen zelfstandig een informatieve, effectieve en inspirerende infographic ontwikkelen die passen bij hun ambities, mogelijkheden en stijl.
  • De deelnemers weten hoe zij complexe en uitdagende communicatievraagstukken kunnen vertalen naar doelstellingen en kunnen deze oplossen.
  • De deelnemers hebben geleerd om de verschillende vormen infographics van elkaar te onderscheiden.
  • De deelnemers zijn in staat om conceptueel te denken en complexe informatie te ordenen.
  • De deelnemers zijn in staat om ideeën te transformeren in korte en relevante teksten.
  • De deelnemers kunnen een persoonlijke infographic template ontwikkelen en weten welke tools zij hiervoor kunnen inzetten.
  • De deelnemers zijn in staat om infographics via verschillende kanalen te verspreiden.
  • De deelnemers kennen de meest voorkomende valkuilen en weten hoe zij deze kunnen omzeilen.

Door deze maatwerktraining beschikken de medewerkers van Shell over verregaande en specialistische kennis over Infographics en kunnen zij zichzelf specialisten noemen. De deelnemers zijn in staat om het hele proces van begin tot eindproduct als professional aan te sturen. De kennis, competenties en vaardigheden die zij tijdens deze maatwerktraining hebben opgedaan, hebben een sterke bijdrage geleverd aan de professionele ontwikkeling van deze deelnemers. Daarnaast is Shell in staat om complexe en uitdagende communicatievraagstukken door middel van infograhics op te lossen.  

Delen
Delen
Delen
Delen
Delen

Deskundig en persoonlijk advies aanvragen?

Op basis van uw huidige loopbaan en leerdoelen geven wij u graag persoonlijk advies. Laat uw gegevens achter en onze deskundige opleidingsadviseurs bellen u binnen 24 uur op om het persoonlijk advies te bespreken.

Een selectie van onze klanten

ING logo
KPN logo
Nationale Nederlanden logo
Ministerie van Defensie logo
Ziggo logo
Aegon logo

Opleidingsadvies nodig?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn op werkdagen tussen 09:00 t/m 17:30 uur telefonisch bereikbaar. U kunt ons bereiken door de “bel me terug” knop bovenaan deze pagina te gebruiken. Of neem contact met ons op via:

Studiegids ontvangen?

In de studiegids staat een overzicht van alle cursussen die Global Training aanbiedt. Vraag deze nu aan en ontvang alle opleidingsinformatie per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Updates & aanbiedingen

Meldt uzelf aan op onze nieuwsbrief en blijf daardoor op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.