Ministerie van Defensie zet R software in ter ondersteuning van core werkzaamheden

Delen
Delen
Delen
Delen
Delen

Het Ministerie van Defensie is een overheidsinstantie die zich bezig houdt met vrede en veiligheid in (voornamelijk) Nederland, maar opereert ook buiten de Nederlandse grenzen. Hiermee dragen zij bij aan de stabiliteit en vrijheid in de wereld. Ter ondersteuning van core werkzaamheden wou het Ministerie van Defensie statistische analyses uitvoeren en deze grafisch weergeven om meer inzicht te krijgen over bepaalde toekomstige scenario’s. Het ministerie van defensie heeft besloten om R software hiervoor in te zetten en een tweetal collega’s op te leiden tot R specialisten.

Global Training heeft de wensen- en behoeften van het Ministerie van Defensie uitvoerig in kaart gebracht. Hierbij werd er rekening gehouden met de specifieke businesscase en uitdagingen waarmee zij te maken hadden. Uit het eerste inventarisatiegesprek bleek dat de twee deelnemers op eigen initiatief voorkennis over R  hadden opgedaan. Zo hadden zij RStudio gedownload, data ingeladen, online tutorials gevolgd en een boek over R aanschaft. Daarnaast hadden de twee deelnemers een grondige achtergrond in statistiek, wiskunde en programmeren. De kennis die zij op eigen initiatief hadden opgedaan was niet voldoende om geheel zelfstandig bewerkingen in R uit te voeren. Om de vertaalslag naar professioneel gebruik in R te maken is er beroep gedaan op de expertise en ervaringen van Global Training inzake R. Met onze specialisatie in BI, big data, statistiek, programmeren en jarenlange ervaringen met R Software voor bedrijfsmatige doeleinden, hebben we voor twee medewerkers van Het Ministerie van Defensie een driedaagse R maatwerktraining verzorgd.

De twee deelnemers wouden in eerste instantie leren om data aan te zetten, voorspelmodellen inrichten en contractwaarden in te stellen. Hiervoor was allereerst basiskennis van R benodigd. Vervolgens zijn we meer de diepte ingegaan en hebben wij de twee deelnemers geavanceerde mogelijkheden en functies van R software bijgebracht.

Door de maatwerktraining R beschikken de twee medewerkers van het Ministerie van Defensie over verregaande en specialistische kennis over R en kunnen zij zichzelf R specialisten noemen. De kennis, competenties en vaardigheden die zij tijdens deze maatwerktraining hebben opgedaan, hebben een sterke bijdrage geleverd aan de professionele ontwikkeling van deze deelnemers. Met behulp van R software kan het Ministerie van Defensie de core werkzaamheden beter ondersteunen.

Delen
Delen
Delen
Delen
Delen

Deskundig en persoonlijk advies aanvragen?

Op basis van uw huidige loopbaan en leerdoelen geven wij u graag persoonlijk advies. Laat uw gegevens achter en onze deskundige opleidingsadviseurs bellen u binnen 24 uur op om het persoonlijk advies te bespreken.

Een selectie van onze klanten

ING logo
KPN logo
Nationale Nederlanden logo
Ministerie van Defensie logo
Ziggo logo
Aegon logo

Opleidingsadvies nodig?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn op werkdagen tussen 09:00 t/m 17:30 uur telefonisch bereikbaar. U kunt ons bereiken door de “bel me terug” knop bovenaan deze pagina te gebruiken. Of neem contact met ons op via:

Studiegids ontvangen?

In de studiegids staat een overzicht van alle cursussen die Global Training aanbiedt. Vraag deze nu aan en ontvang alle opleidingsinformatie per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Updates & aanbiedingen

Meldt uzelf aan op onze nieuwsbrief en blijf daardoor op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.