KPN zet stappen richting een datagedreven organisatie

Delen
Delen
Delen
Delen
Delen

KPN  is een van de grootste leveranciers van telecommunicatie- en ICT-diensten in Nederland. Zij bieden consumenten vaste en mobiele telefonie, internet en televisie aan. Door deze positie beschikt KPN over immense hoeveelheden aan data over een groot deel van de Nederlandse bevolking.

Binnen KPN werd al snel duidelijk dat de data waarover zij beschikten enorm waardevolle informatie en inzichten over hun business en doelgroep bevatten. Zij hadden dan ook de behoefte om meer rendement uit de grote hoeveelheden data te halen zodat op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau datagedreven beslissingen genomen konden worden. Datagedreven beslissingen zijn namelijk altijd cijfermatig onderbouwd en hierdoor is de kans op het nemen van een verkeerde beslissingen geminimaliseerd. Gezien deze constatering heeft KPN besloten om een zestal collega’s op te leiden tot data scientist. Hiermee werden de eerste stappen naar een datagedreven en intelligentere organisatie gezet.

Global Training heeft de wensen- en behoeften van KPN uitvoerig in kaart gebracht. Hierbij werd er rekening gehouden met het niveau van de deelnemers en de specifieke businesscase en uitdagingen waarmee zij te maken hadden Met onze specialisatie in data science en jarenlange ervaring met big data toepassingen voor bedrijfsmatige doeleinden, hebben we voor zes medewerkers van KPN een meerdaagse data science maatwerktraining verzorgd.

Het resultaat:

 • De deelnemers beschikken over een grondige achtergrond in big data/data science en kennen vakterminologie.
 • De deelnemers kunnen geavanceerde statistische methoden en technieken toepassen binnen data science projecten. Daarnaast kunnen zij allerlei uitdagende datavraagstukken beantwoorden.
 • De deelnemers kunnen data uit grote databestanden op de juiste manier verzamelen, bewerken, interpreteren en presenteren. Ook hebben zij geleerd om analyses en conclusies te waarderen op correctheid en nauwkeurigheid.
 • Zij kunnen de juiste data science technologieën, tools, concepten en algoritmen toepassen.
 • Zij kunnen data mining, machine learning en predictive modelling binnen projecten toepassen.
 • Zij zijn in staat om patronen in grote hoeveelheden data te ontdekken en doen daarmee voorspellingen. Hierdoor kan KPN inspelen op toekomstige gebeurtenissen.
 • De deelnemers kunnen het management voorzien van complete, bruikbare en waardevolle informatie en inzichten zodat strategische en tactische beslissingen altijd verantwoord kunnen worden.
 • Zij weten wat de voordelen en mogelijkheden van data science en big data zijn en hebben geleerd om binnen de eigen organisatie draagvlak hiervoor te creëren.
 • Zij weten wat er nodig is om te transformeren in een datadriven en intelligentere organisatie.
 • Zij zijn in staat om mee te draaien in professionele data science teams en zijn een waardig sparringpartner voor vakgenoten..
 • Zij kunnen data science binnen verschillende domeinen toepassen.
 • Zij kennen de laatste ontwikkelingen op het terrein van voorspellen, modelleren en data-analyse.

Door de maatwerktraining Data Science beschikken de medewerkers van KPN nu over verregaande en specialistische kennis over data science en big data en kunnen zij zichzelf data scientists noemen. De kennis, competenties en vaardigheden die zij tijdens de maatwerktraining hebben opgedaan, hebben ervoor gezorgd dat KPN de vertaalslag naar een datagedreven en intelligentere organisatie heeft kunnen maken.

Delen
Delen
Delen
Delen
Delen

Deskundig en persoonlijk advies aanvragen?

Op basis van uw huidige loopbaan en leerdoelen geven wij u graag persoonlijk advies. Laat uw gegevens achter en onze deskundige opleidingsadviseurs bellen u binnen 24 uur op om het persoonlijk advies te bespreken.

Een selectie van onze klanten

ING logo
KPN logo
Nationale Nederlanden logo
Ministerie van Defensie logo
Ziggo logo
Aegon logo

Opleidingsadvies nodig?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn op werkdagen tussen 09:00 t/m 17:30 uur telefonisch bereikbaar. U kunt ons bereiken door de “bel me terug” knop bovenaan deze pagina te gebruiken. Of neem contact met ons op via:

Studiegids ontvangen?

In de studiegids staat een overzicht van alle cursussen die Global Training aanbiedt. Vraag deze nu aan en ontvang alle opleidingsinformatie per mail.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Updates & aanbiedingen

Meldt uzelf aan op onze nieuwsbrief en blijf daardoor op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.