De VU leidt eigen medewerkers op tot professionele grafische ontwerpers in Adobe Illustrator, wordt daarmee 100% onafhankelijk en bespaard flink op de uitgaven

Delen
Delen
Delen
Delen
Delen

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) is een onderzoeks- en onderwijsuniversiteit gevestigd in Amsterdam. Alhoewel de VU over een eigen academisch ziekenhuis (VU Medisch Centrum) beschikt, is het een universiteit met een zeer breed spectrum. De VU wordt niet door de Nederlandse overheid gefinancierd, maar door de stichting VU. De VU behoort hierdoor dan ook tot de categorie bijzondere universiteit. Het is één van de twee universiteiten die Amsterdam rijk is. Met bijna 23.000 duizenden studenten is de VU een grote  Nederlandse universiteit en bevat het allerlei ondersteunende afdelingen om de bedrijfsvoering draaiende te houden. Zo beschikt de VU bijvoorbeeld over een IT, HR en marketing afdeling.

In het verleden werkte de VU vaak samen met een aantal externe partijen om allerlei grafisch gerelateerde werkzaamheden uit te voeren. De VU heeft besloten om deze werkzaamheden niet meer uit te besteden, omdat de VU voor de kwaliteit van grafische uitingen en het tijdsbestek waarin deze projecten moesten worden opgeleverd, te afhankelijk werd van externe partijen. Bovendien werd het continu inhuren van grafisch ontwerpers op den duur te prijzig. De VU heeft ervoor gekozen om een viertal collega’s op te leiden tot grafisch ontwerper in Adobe Illustrator om 100% onafhankelijk te worden en op uitgaven te besparen.

Global Training heeft de wensen- en behoeften van de VU uitvoerig in kaart gebracht. Hierbij werd er rekening gehouden met het niveau van de deelnemers, de specifieke businesscase en uitdagingen van de VU en de wens om zo spoedig mogelijk met de maatwerktraining Adobe Illustrator te starten. Met onze specialisatie in grafisch ontwerpen en jarenlange ervaring met Adobe Illustrator voor bedrijfsmatige doeleinden, hebben we voor vier medewerkers van de VU een vijfdaagse Adobe Illustrator maatwerktraining verzorgd.

Het resultaat:

  • De deelnemers beschikken over een grondige achtergrond in grafisch ontwerpen en kennen vakterminologie.
  • De deelnemers zijn in staat om zelfstandig professionele huisstijlen, folders, logo’s en illustraties te ontwerpen en vormgeven in Adobe Illustrator.
  • De deelnemers zijn in staat om beelden te creëren, bewerken, verbeteren en verwerken.
  • De deelnemers kunnen bestanden gereedmaken voor afdrukken.
  • De deelnemers kunnen projecten exporteren naar verschillende bestandsformaten zoals PDF, JPEG, GIF of PNG.
  • De deelnemers kennen de meest voorkomende valkuilen in Adobe Illustrator en weten hoe zij deze kunnen omzeilen.
  • De deelnemers kennen alle mogelijkheden en geavanceerde functies van Adobe Illustrator en kunnen dit voor eigen projecten gebruiken.

Door deze maatwerktraining beschikken de medewerkers van de VU over verregaande en specialistische kennis over Adobe Illustrator en kunnen zij zichzelf professionele grafisch ontwerper noemen. De deelnemers zijn in staat om het hele proces van begin tot eindproduct als professional aan te sturen. De kennis, competenties en vaardigheden die zij tijdens deze maatwerktraining hebben opgedaan, hebben een sterke bijdrage geleverd aan de professionele ontwikkeling van deze deelnemers. Daarnaast is de VU voortaan in staat om zelf grafische bewerkingen uit te voeren. Hierbij hebben zij de kwaliteit in eigen hand, kunnen zij projecten op tijd afronden, besparen zij flink op uitgaven en zijn ze 100% onafhankelijk.

Delen
Delen
Delen
Delen
Delen

Deskundig en persoonlijk advies aanvragen?

Op basis van uw huidige loopbaan en leerdoelen geven wij u graag persoonlijk advies. Laat uw gegevens achter en onze deskundige opleidingsadviseurs bellen u binnen 24 uur op om het persoonlijk advies te bespreken.

Een selectie van onze klanten

ING logo
KPN logo
Nationale Nederlanden logo
Ministerie van Defensie logo
Ziggo logo
Aegon logo

Opleidingsadvies nodig?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn op werkdagen tussen 09:00 t/m 17:00 uur telefonisch bereikbaar. U kunt ons bereiken door de “bel me terug” knop bovenaan deze pagina te gebruiken. Of neem contact met ons op via:

Studiegids ontvangen?

In de studiegids staat een overzicht van alle cursussen die Global Training aanbiedt. Vraag deze nu aan en ontvang alle opleidingsinformatie per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Updates & aanbiedingen

Meldt uzelf aan op onze nieuwsbrief en blijf daardoor op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.